Recepte

Sirds kūka ar rabarberiem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
8 personām

Kūku nosaucām par godu formai, kurā to cepām. Šī ir tik tiešām vienkārša recepte, ko ātri uzcept katru reizi, kad gribas palutināt sevi un savus mīļos.

Šai kūkai variāciju ir bezgala daudz. Pavasarī un vasaras sākumā gatavojiet šo recepti ar rabarberiem, vasaras pilnbriedā izmēģiniet kūkā iecept bumbierus, plūmes, rudenī – ābolus. Katru reizi garša būs mazliet citādāka, bet rezultāts vienmēr vienāds – visiem mājiniekiem labāka oma un apmierinātas sejiņas.

viesis

Autors: viesis

Sastāvdaļas

  • 1 glāze miltu
  • 1 glāze cukura
  • 2–3 olas
  • ~ 50 g sviesta formas ieziešanai
  • 1 ēdamkarote kanēļa
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura
  • citrona vai apelsīna miziņa
  • 1 citrona sulas
  • 1 tējkarote sodas vai cepamā pulvera
  • 400 g rabarberu vai 3 āboli
  • 1–2 ēdamkarotes kokosriekstu skaidiņu vai mannas formas izkaisīšanai
  • cepamā forma 24 cm/dm vai cepamā plāts

Pagatavošana

  1. Rabarberus nomizo un sagriež 1 cm lielos gabaliņos. Apber ar 1–2 ēdamkarotēm cukura, lai rabarberi nedaudz atsulojas.
  2. Lielā bļodā iesit olas, pieber vaniļas cukuru un cukuru, atstājot divas ēdamkarotes vēlākam laikam.
  3. Sakuļ krēmīgā masā.
  4. Sodu izšķīdina citronu sulā. (Ja lieto cepamo pulveri, tas citronu sulā nav jāiemaisa.) Pievieno olu masai.
  5. Pievieno citrona vai apelsīna miziņu. Visu kārtīgi samaisa.
  6. Pakāpeniski iesijā miltus un samaisa viendabīgā masā, lai nav kunkuļu.
  7. Cepamo formu bagātīgi ieziež ar sviestu un izkaisa ar kokosriekstu skaidiņām.
  8. Ber atsulotos rabarberus tā, lai forma ir pilna līdz pusei.
  9. Pārber ar atlikušo cukuru un kanēli.
  10. Virsū lej mīklu.
  11. Cep līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī ~ 40 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Ja mīkla nelīp klāt, sirds kūka ir gatava.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rabarberus nomizo un sagriež 1 cm lielos gabaliņos. Apber ar 1–2 ēdamkarotēm cukura, lai rabarberi nedaudz atsulojas.

Lielā bļodā iesit olas, pieber vaniļas cukuru un cukuru, atstājot divas ēdamkarotes vēlākam laikam.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sakuļ krēmīgā masā.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sodu izšķīdina citronu sulā. (Ja lieto cepamo pulveri, tas citronu sulā nav jāiemaisa.) Pievieno olu masai.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno citrona vai apelsīna miziņu. Visu kārtīgi samaisa.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pakāpeniski iesijā miltus un samaisa viendabīgā masā, lai nav kunkuļu.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cepamo formu bagātīgi ieziež ar sviestu un izkaisa ar kokosriekstu skaidiņām.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ber atsulotos rabarberus tā, lai forma ir pilna līdz pusei.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pārber ar atlikušo cukuru un kanēli.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Virsū lej mīklu.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cep līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī ~ 40 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Ja mīkla nelīp klāt, sirds kūka ir gatava.

Komentāri:

Jūsu komentārs: