Recepte

Skābēti kāposti

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
ilgāk par 2 h
10 personām
Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • vēlie kāposti
  • sāls
  • ķimenes
  • burkāni, dzērvenes pēc izvēles
  • koka vai plastmasas muciņa uzglabāšanai

Pagatavošana

  1. Kāpostiem atdala ārējās lapas, noskalo un saēvelē tos skaidiņās.
  2. Tīras muciņas dibenu izklāj ar kāpostu lapām. Bļodiņā sajauc sāli un cukuru attiecībā 2:1. Uz 100 kg kāpostu rēķina 0,5–2,5 kg sāls.
  3. Saēvelētos kāpostus liek muciņā, pārkaisa ar sāls un cukura maisījumu, uzkaisa ķimenes un ar koka stampu stampā, līdz izdalās sula un kāposti sāk “čaukstēt”. Liek nākamo kāpostu porciju, pievieno garšvielas un atkal stampā. Turpina, līdz muciņa ir gandrīz pilna. Šajā brīdī pievieno rīvētu burkānu un/vai dzērvenes.
  4. Kāpostus pārklāj ar kāpostu lapām, pārsedz ar tīru marli, uzliek nelielus koka dēlīšus un noslogo ar akmeni. Lai kāposti ieskābtu ātrāk, tos tur istabas temperatūrā, līdz beidzas aktīva to rūgšana.
  5. Kāpostus uzglabā pagrabā.

 

Der zināt:

Lai kāposti izdotos cieti un kraukšķīgi, tos skābē jaunā mēnesī, ja vēlas mīkstus kāpostus, skābē vecā mēnesī. Cukuru kāpostiem var nepievienot un skābēt tikai ar sāli un ķimenēm.

Komentāri:

Jūsu komentārs: