Recepte

Šķelto zirnīšu gaļas zupa

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
4 personām
Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • Šķeltie zirnīši 400 g
  • Kūpinātas cūkgaļas ribiņas 0,500 g
  • 1 sīpols
  • 1 liels burkāns
  • Kartupeļi miltainie 6 gab.

No virtuves krājumiem :
sāls; 2 -3 lauru lapas; 5-6 melnie piparu graudiņi

Pagatavošana

  1. 1 lielu sīpolu notīra.
  2. 400 g šķeltos zirnīšus ieber sietā, noskalo zem tekoša, auksta ūdens.
  3. Zupas katlā liek ribiņas, sīpolu un šķeltos zirnīšus. Pārlej pāri 1,5 -2 l verdoša ūdens, uzliek katlam vāku un uzvāra. Samazina liesmu un vāra ~45 minūtes. Ja zupa liekas par biezu, pielej vēl nedaudz verdoša ūdens. Zupai ir jābūt biezai un tumīgai.
  4. 1 lielu burkānu notīra, noskalo un sagriež plānās ripiņās.
  5. 6 nelielus kartupeļus notīra un sagriež nelielos kubiņos.
  6. Zupai pievieno kartupeļus, burkānus, lauru lapas, piparu graudus, šķipsniņu sāls un turpina vārīt, līdz kartupeļi ir mīksti.
  7. Ribiņas izņem no katla, atdzesē un noloba gaļu. Gaļu sagriež mazos gabaliņos un liek atpakaļ zupā.
  8. Zupu pagaršo un ja nepieciešams pievieno vēl sāli.
  9. Lej porciju šķīvjos un pasniedz karstu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: