Recepte

Smalkās brokastis – kraukšķīga maize ar rikotu, austersēnēm, spinātiem un “Pūres” dzērveņu sīrupu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
4 personām

Maizītes daudziem no mums ir iecienīta izvēle brokastīs, kā arī citās ēdienreizēs, jo tas ir ātri un garšīgi. Tomēr, kā izrādās, arī šādu uzkodu var pasniegt ar restorāna cienīgu vērienu.

Skaties.lv un “Pūre” piedāvā savu maizīšu recepti, kas aizņems 30 minūtes, taču gala rezultāts noteikti būs tā vērts. Ar šiem produktiem pietiks četrām personām, tomēr atkarībā no apetītes vienmēr var pagatavot arī vairāk.

Autors: Evelīna Ķimene

Sastāvdaļas

  • 4 biezas maizes šķēles
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 20 grami sviesta
  • eļļa cepšanai
  • 150 grami austersēņu, kas sagrieztas strēmelēs
  • 100 grami spinātu
  • 3 šķēlēs sagrieztas ķiploka daiviņas
  • 1 sīpols, sagriezts plānās šķēlēs
  • 200 grami rikotas
  • 1 citrona miziņa
  • ½ citrona sula
  • sāls, pipari
  • 60 ml dzērveņu sīrupa

Pagatavošana

  1. Rikotu, citrona miziņu, sulu un garšvielas puto līdz viendabīgai konsistencei.
  2. Pannā uzkarsē eļļu, izkausē sviestu un apcep maizi aptuveni 2 minūtes no katras puses, pēc tam ierīvē ar ķiploku.
  3. Eļļā 4 minūtes apcep sīpolu un ķiploku, pievieno sēnes un cep vēl 3 minūtes, tad iemaisa spinātus un garšvielas.
  4. Pannā lej sīrupu un karsē, līdz tas sabiezē.
  5. Uz maizes liek sēnes ar spinātiem, rikotu un pārlej ar sīrupu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: