Recepte

Smēriņi ballīšu maizēm

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
12 personām
viesis

Autors: viesis

Sastāvdaļas

Tomātu-paprikas „salātiņiem”:

  • 1 burciņa kaltētu tomātu eļļā (314 g)
  • 4 grilētas paprikas (nopērkamas jau gatavas vai pagatavojamas cepeškrāsnī)
  • 70 g rozīņu

Sēņu „salātiņiem”:

  • 1 glāze marinētu sēnīšu (der jebkuras meža sēnes)
  • 1 sarkanais sīpols
  • 1 glāze konservētu zaļo zirnīšu
  • majonēze

Siļķu „salātiņiem”:

  • Vici tradicionālā siļķe
  • 1 sarkanais sīpols
  • majonēze
  • Fazer „Mellā” maize

Pagatavošana

Tomātu-paprikas ”salātiņi”:

  1. Rozīnes aplej ar verdošu ūdeni, lai tās „atdzīvotos” un kļūtu mīkstākas.
  2. Paprikas nomazgā, pārgriež uz pusēm un izņem sēklas. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200ºC. Sagatavotās paprikas kārto uz pannas, kam uzklāts cepamais papīrs, un liek cepties 20-25 minūtes. Kad miziņa ir mazliet apdegusi un viegli atdalās, paprikas ir gatavas. Paprikas izņem no cepeškrāsns, mazliet atdzesē un novelk miziņu. NB!
  3. Virtuves kombainā liek rozīnes, grilēto papriku un kaltētos tomātus eļļā. Pielej pusi no burciņā esošās eļļas. Sāk kult. Kulšanas laikā pielej atlikušo eļļu. Masai ir jābūt bieza krējuma konsistencē.

Sēņu „salātiņi”:

  1. Sēnes smalki sakapā.
  2. Sarkano sīpolu notīra un smalki sagriež. Konservētiem zirnīšiem nolej lieko šķidrumu.
  3. Visas sastāvdaļas liek bļodā, pievieno majonēzi un samaisa.

Siļķu „salātiņi”:

  1. Siļķes filejas sagriež mazos gabaliņos, vēlams ļoti smalki.
  2. Sīpolu notīra un smalki sakapā.
  3. Pievieno majonēzi un visu samaisa.
  4. Pasniedz galdā. Ir divi veidi, kā pasniegt šīs uzkodas:
  • sasmērējiet pilnu šķīvi ar maizītēm paši;
  • vai pasniedziet katrus „salātiņus” atsevišķā trauciņā, bet maizīti – sagrieztu grozā vai maizes šķīvī, lai katrs pats var smērēt savu maizīti, ar cik biezu kārtu vien vēlas.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tomātu-paprikas ”salātiņi”:

Rozīnes aplej ar verdošu ūdeni, lai tās „atdzīvotos” un kļūtu mīkstākas.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paprikas nomazgā, pārgriež uz pusēm un izņem sēklas. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200ºC. Sagatavotās paprikas kārto uz pannas, kam uzklāts cepamais papīrs, un liek cepties 20-25 minūtes. Kad miziņa ir mazliet apdegusi un viegli atdalās, paprikas ir gatavas. Paprikas izņem no cepeškrāsns, mazliet atdzesē un novelk miziņu.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Virtuves kombainā liek rozīnes, grilēto papriku un kaltētos tomātus eļļā. Pielej pusi no burciņā esošās eļļas. Sāk kult. Kulšanas laikā pielej atlikušo eļļu. Masai ir jābūt bieza krējuma konsistencē.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sēņu „salātiņi”:

Sēnes smalki sakapā.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sarkano sīpolu notīra un smalki sagriež. Konservētiem zirnīšiem nolej lieko šķidrumu.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Visas sastāvdaļas liek bļodā, pievieno majonēzi un samaisa.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Siļķu „salātiņi”:

Siļķes filejas sagriež mazos gabaliņos, vēlams ļoti smalki.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sīpolu notīra un smalki sakapā.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno majonēzi un visu samaisa.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pasniedz galdā. Ir divi veidi, kā pasniegt šīs uzkodas:

• sasmērējiet pilnu šķīvi ar maizītēm paši;

• vai pasniedziet katrus „salātiņus” atsevišķā trauciņā, bet maizīti – sagrieztu grozā vai maizes šķīvī, lai katrs pats var smērēt savu maizīti, ar cik biezu kārtu vien vēlas.

Komentāri:

Jūsu komentārs: