Recepte

Smiltsērkšķu karstais dzēriens ar timiāna cepumiņiem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
3 personām

Smiltsērkšķi sevī glabā desmitiem vitamīnu, un, papildinot tos ar aso čili, iegūstam sildošu un ļoti, ļoti veselīgu dzērienu drēgnajam rudens laikam.

Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

Dzērienam

  • 200 g smiltsērkšķu
  • 1 čili pipars
  • 2 apelsīni
  • 4 mandarīni
  • 3 ēdamkarotes medus
  • 1 standziņa kanēļa
  • 1 l ūdens

Cepumiem

  • 100 g sviesta
  • 5 zariņi timiāna
  • 1 ola
  • 100 g kviešu miltu
  • 100 g mandeļu miltu
  • 70 g cukura

Pagatavošana

  1. Pagatavo mīklu cepumiem. Bļodā sajauc abus miltus, cukuru un timiāna lapiņas. Pierīvē aukstu sviestu. Ar rokām visu drupina un mīca, līdz iegūta rīvmaizei līdzīga konsistence. Pievieno un vienmērīgi iemīca olu. Saveļ bumbu, ko ietin pārtikas plēvē un noliek uz pusstundu aukstumā.
  2. Mīklu izveltnē, izspiež nelielus aplīšus, ko cep 200°C temperatūrā 7–10 minūtes. Izņem no krāsns un atdzesē.
  3. Pagatavo dzērienu. Citrusaugļus sagriež plānās šķēlītēs. Katliņā liek ~ ⅔ smiltsērkšķu ogu, pusi sagriezto citrusaugļu un kanēļa standziņu. Pārējās ogas un augļus atstāj vēlākam laikam. Pievieno medu pāris šķēlītes čili bez sēkliņām un ūdeni.Vāra ~ 20 minūtes.
  4. Gatavo dzērienu izkāš caur sietu un lej termosā vai stikla karafē. Dzērienā saber pārējās ogas un citrusaugļu šķēlītes. Pasniedz karstu kopā ar cepumiņiem.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pagatavo mīklu cepumiem. Bļodā sajauc abus miltus, cukuru un timiāna lapiņas. Pierīvē aukstu sviestu. Ar rokām visu drupina un mīca, līdz iegūta rīvmaizei līdzīga konsistence. Pievieno un vienmērīgi iemīca olu. Saveļ bumbu, ko ietin pārtikas plēvē un noliek uz pusstundu aukstumā.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mīklu izveltnē, izspiež nelielus aplīšus.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cepumiņus cep 200°C temperatūrā 7–10 minūtes. Izņem no krāsns un atdzesē.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pagatavo dzērienu. Citrusaugļus sagriež plānās šķēlītēs. Katliņā liek ~ ⅔   smiltsērkšķu ogu, pusi sagriezto citrusaugļu un kanēļa standziņu. Pārējās ogas un augļus atstāj vēlākam laikam. Pievieno medu pāris šķēlītes čili bez sēkliņām un ūdeni. Vāra ~ 20 minūtes.

5. pagatavošanas solis
6I7A4016_resize

Gatavo dzērienu izkāš caur sietu un lej termosā vai stikla karafē. Dzērienā saber pārējās ogas un citrusaugļu šķēlītes. Pasniedz karstu kopā ar cepumiņiem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: