Recepte

Šokolādes fondants romantiskam vakaram

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
7 personām

Izcept šo nieku pareizi nav nemaz tik viegli. Patiesi labi pagatavotam, tam ir mīksti krēmīgs viducītis un kārtīgi izcepta garoziņa.

Pasniedziet to ar bumbiņu plombīra vai vaniļas saldējuma. Pirmo reizi tāds īstens fondants var nesanākt, bet ir vērts censties un trenēties, jo ideālā veidā tas ir patiess dzīves baudījums.

Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 200 g melnās šokolādes (kakao saturs vismaz 70%), piemēram, Lukss
  • 2 olas
  • 3 olu dzeltenumi
  • 115 g kviešu miltu
  • 115 g cukura
  • 150 g sviesta, sagriezta kubiņos + nedaudz formiņu ietaukošanai

Pasniegšanai:

  • plombīra saldējums
  • pūdercukurs pārkaisīšanai
  • nelielas veidnītes cepšanai

Pagatavošana

  1. Gabaliņos salauztu šokolādi un sagrieztu sviestu liek nelielā bļodiņā un karsē ūdens peldē, līdz abas sastāvdaļas ir izkusušas.
  2. Olas iesit bļodā, pievieno cukuru un viegli ar putojamo otiņu saputo, bet nekuļ.
  3. Kad šokolādes un sviesta masa ir izkususi, to lēnām, nepārtraukti maisot, iecilā olu masā. Samaisa.
  4. Iesijā miltus un samaisa, lai nebūtu kunkuļu.
  5. Cepamās veidnītes ietauko ar sviestu un tajās ielej mīklu ~ 2/3 augstumā. Trauciņus 30 minūtes liek saldētavā, lai mīkla sastingtu.
  6. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Kad veidnītes ir bijušas ~ 30 minūtes saldētavā, tās uzreiz liek cepeškrāsnī un cep 6–8 minūtes. Fondants ir izcepies ideāli, ja deserta vidus ir mīksts un krēmīgs.
  7. Pasniedz karstu, kopā ar plombīra saldējumu un pārkaisītu ar pūdercukuru.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gabaliņos salauztu šokolādi un sagrieztu sviestu liek nelielā bļodiņā un karsē ūdens peldē, līdz abas sastāvdaļas ir izkusušas.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olas iesit bļodā, pievieno cukuru un viegli ar putojamo otiņu saputo, bet nekuļ.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kad šokolādes un sviesta masa ir izkususi, to lēnām, nepārtraukti maisot, iecilā olu masā.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Samaisa.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Iesijā miltus un samaisa, lai nebūtu kunkuļu.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cepamās veidnītes ietauko ar sviestu un tajās ielej mīklu ~ 2/3 augstumā. Trauciņus 30 minūtes liek saldētavā, lai mīkla sastingtu.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Kad veidnītes ir bijušas ~ 30 minūtes saldētavā, tās uzreiz liek cepeškrāsnī un cep 6–8 minūtes. Fondants ir izcepies ideāli, ja deserta vidus ir mīksts un krēmīgs.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pasniedz karstu, kopā ar plombīra saldējumu un pārkaisītu ar pūdercukuru.

Komentāri:

Jūsu komentārs: