Recepte

Šokolādes kūka ar vīnā karamelizētiem bumbieriem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 2 h
1 personām

Šī kūka nav salda un bumbieri bagātīgo šokolāde biskvītu lieliski papildina.

Pamēģiniet augļus izkārtot mīklā vertikāli. Tad tie izskatās īpaši dekoratīvi, gluži kā restorānā.

Anna Panna

Autors: Anna Panna

Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi un raidījumu “Gatavo 3”, pasakot pa kādam mīļam vārdam savām “draudzenēm” kūkām, makarūniem vai kapkeikiem. Anna neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.

Sastāvdaļas

  • 6 bumbieri
  • 300 ml vīns
  • 300 ml ūdens
  • 4 ēdamakrotes brūnā cukura
  • 1 vaniļas pāksts
  • 4 olas
  • 130 g milti
  • 100 g sviests
  • 100 g baltais cukurs
  • 200 g tumšās šokolādes (75%)
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1 tējkarote sāls
  • ~25 cm forma cepšanai

Pagatavošana

 

  1. Bumbierus nomizo. Katliņā lej ūdeni, vīnu, pievieno vaniļas pāksti, brūno cukuru un veselus bumbierus. Vāra zem vāka apmēram 20 minūtes, līdz bumbieri kļuvuši mīksti. Katliņā palikušo šķidrumu turpina vārīt, līdz tas nedaudz sabiezē, sasniedzot mērces konsistenci, un saglabā.
  2. Šokolādi un sviestu izkausē ūdens peldē.
  3. Olas baltumus atdala no dzeltenumiem. Baltumiem pievieno 1 ēdamkaroti cukuru, dzeltenumiem – pārējo. Baltumus saputo līdz tie ir gaisīgi kā mākoņi. Dzeltenumus puto līdz tie kļuvuši gaiši.
  4. Tad mīklai pievieno izkausēto šokolādi un sviestu.
  5. Miltus samaisa kopā ar cepamo pulveri un sāli un iecilā mīklā.
  6. Visbeidot iecilā olu baltumus.
  7. Krāsni sakarsē līdz 180°C temperatūrai. 25cm formu kārtīgi ietauko ar sviestu. Formā lej šokolādes mīklu.
  8. Mīklā dekoratīvi izkārto uz pusēm sagrieztus bumbierus. Ja bumbierus liek vertikāli tos var apklāt ar folliju, lai tie neizžūst.
  9. Kūku cep krāsnī, vidējā nodalījumā 25 minūtes. Pasniedz pārlietu ar vīna mērci.
1. pagatavošanas solis
SokoBumbieri_1

Bumbierus nomizo. Katliņā lej ūdeni, vīnu, pievieno vaniļas pāksti, brūno cukuru un veselus bumbierus. Vāra zem vāka apmēram 20 minūtes, līdz bumbieri kļuvuši mīksti. Katliņā palikušo šķidrumu turpina vārīt, līdz tas nedaudz sabiezē, sasniedzot mērces konsistenci, un saglabā.

2. pagatavošanas solis
SokoBumbieri_2

Šokolādi un sviestu izkausē ūdens peldē.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olas baltumus atdala no dzeltenumiem. Baltumiem pievieno 1 ēdamkaroti cukuru, dzeltenumiem – pārējo. Baltumus saputo līdz tie ir gaisīgi kā mākoņi. Dzeltenumus puto līdz tie kļuvuši gaiši.

4. pagatavošanas solis
SokoBumbieri_4

Tad mīklai pievieno izkausēto šokolādi un sviestu.

5. pagatavošanas solis
SokoBumbieri_5

Miltus samaisa kopā ar cepamo pulveri un sāli un iecilā mīklā.

6. pagatavošanas solis
SokoBumbieri_6

Visbeidot iecilā olu baltumus.

7. pagatavošanas solis
SokoBumbieri_7

Krāsni sakarsē līdz 180°C temperatūrai. 25cm formu kārtīgi ietauko ar sviestu. Formā lej šokolādes mīklu.

8. pagatavošanas solis
SokoBumbieri_8

Mīklā dekoratīvi izkārto uz pusēm sagrieztus bumbierus. Ja bumbierus liek vertikāli tos var apklāt ar folliju, lai tie neizžūst.

9. pagatavošanas solis
SokoBumbieri_final

Kūku cep krāsnī, vidējā nodalījumā 25 minūtes. Pasniedz pārlietu ar vīna mērci.

Komentāri:

Jūsu komentārs: