Recepte

Šokolādes laimes pagale

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
ilgāk par 2 h
10 personām
Juste Ševaraikiene

Autors: Juste Ševaraikiene

Pēc tautības ir lietuviete. Viņai patīk eksperimentēt ar neierasto un izmēģināt arī sarežģītākas lietas.

Sastāvdaļas

  • 400 g baltās šokolādes
  • 200 g tumšās šokolādes
  • 150 g pistācijas riekstu
  • 150 g kaltētu dzērveņu
  • 100 g lazdu riekstu vai mandeļu
  • neliela četrstūra kastīte (der saldējuma kastīte)
  • pārtikas plēve

Pagatavošana

  1. Pistācijas riekstus izloba no čauliņām.
  2. Balto šokolādi un tumšo šokolādi lēni izkausē ūdens peldē (nedrīkst pārāk uzkarsēt).
  3. Kad baltā šokolāde ir pilnībā izkususi, tajā iemaisa lobītos pistāciju riekstus un kaltētās dzērvenes.
  4. Četrstūra formu izklāj ar pārtikas plēvi, lai tad, kad šokolāde sacietēs, to būtu vieglāk izcelt no formas. Sagatavoto baltās šokolādes masu lej kastītē un atstāj uz 15 minūtēm nedaudz sastingt.
  5. Tikmēr izkausē tumšo šokolādi, un tajā iemaisa lazdu riekstus vai mandeles.
  6. Iegūto tumšās šokolādes masu pārlej pāri baltās šokolādes masai, un liek ledusskapī uz 3–4 stundām sastingt.
  7. Pirms pasniegšanas šokolādes pagalīti vēlams izņemt no ledusskapja vismaz 30 minūtes iepriekš, lai tā nedaudz atmaigst. Tad to būs vieglāk sagriezt. Šokolādes pagali izņem, to izceļot aiz plēves malām. Tā nāk ārā grūti, bet tomēr padodas.
1. pagatavošanas solis
Raiba_sokolade-1

Pistācijas riekstus izloba no čauliņām.

2. pagatavošanas solis
Raiba_sokolade-2

Balto šokolādi un tumšo šokolādi lēni izkausē ūdens peldē (nedrīkst pārāk uzkarsēt).

3. pagatavošanas solis
Raiba_sokolade-3

Kad baltā šokolāde ir pilnībā izkususi, tajā iemaisa lobītos pistāciju riekstus un kaltētās dzērvenes.

4. pagatavošanas solis
Raiba_sokolade-4

Četrstūra formu izklāj ar pārtikas plēvi, lai tad, kad šokolāde sacietēs, to būtu vieglāk izcelt no formas. Sagatavoto baltās šokolādes masu lej kastītē un atstāj uz 15 minūtēm nedaudz sastingt.

5. pagatavošanas solis
Raiba_sokolade-5

Tikmēr izkausē tumšo šokolādi, un tajā iemaisa lazdu riekstus vai mandeles.

6. pagatavošanas solis
Raiba_sokolade-6

Iegūto tumšās šokolādes masu pārlej pāri baltās šokolādes masai, un liek ledusskapī uz 3–4 stundām sastingt.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pirms pasniegšanas šokolādes pagalīti vēlams izņemt no ledusskapja vismaz 30 minūtes iepriekš, lai tā nedaudz atmaigst. Tad to būs vieglāk sagriezt. Šokolādes pagali izņem, to izceļot aiz plēves malām. Tā nāk ārā grūti, bet tomēr padodas.

Komentāri:

Jūsu komentārs: