Recepte

Šokolādes pasta ar čili un apelsīnu mērci

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Prasa meistarību
līdz 2 h
4 personām

Makaroni ir mans mīļākais ēdiens, esmu izmēģinājusi dažādas to variācijas, un vēlējos pamēģināt ko jaunu. Un kāpēc ne ar šokolādi? Sanāca burvīgi! Garšo tiešām kā rūgtā šokolāde un lieliski sader ar asiem ēdieniem.

Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 2,5 glāzes vissmalkāko miltu
  • ¾ glāzes dabiskā kakao pulvera
  • 2 olas
  • sula no 2 apelsīniem
  • 6 šķēles bekona
  • 1 čili
  • 1 ēdamkarote medus
  • 1 ēdamkarote sviesta

Pagatavošana

  1. Gatavo pastas mīklu. Bļodā sajauc miltus un kakao. Samaisa tā, lai kakao viendabīgi sajauktos ar miltiem.
  2. Uz tīras virsmas izber miltus, veidojot tādu kā uzkalniņu.
  3. Miltu uzbēruma viducī veido iedobi un tur iesit vienu olu. Olu sāk kult ar dakšu, pamazām iejaucot miltus, pievieno otru olu un turpina kult, piejaucot miltus.
  4. Kad masa jau sāk palikt biezāka un miltu kļūst arvien mazāk, sāk darboties ar rokām, piejaucot atlikušos miltus.
  5. Mīklu ļoti intensīvi staipa un mīca, līdz tā kļūst elastīga. Tas aizņems ~ 15 minūtes intensīvas mīcīšanas. Kad mīkla gatava, to ietin pārtikas plēvē un liek uz stundu ledusskapī.
  6. Tikmēr pagatavo mērci. Uz pannas izkausē sviestu, apcep bekona gabaliņus, pievieno sakapātu čili un medu. Pievieno apelsīnu sulu un novāra, ļaujot mērcei sabiezēt.
  7. Gatavo makaronu mīklu izrullē vai izlaiž cauri pastas mašīnai un liek vārīties ~ 2 minūtes karstā sālsūdenī. Pasniedz ar mērci.
1. pagatavošanas solis
Ber kakao

Gatavo pastas mīklu. Bļodā sajauc miltus un kakao. Samaisa tā, lai kakao viendabīgi sajauktos ar miltiem.

2. pagatavošanas solis
Miltos iesit olu

Uz tīras virsmas izber miltus, veidojot tādu kā uzkalniņu.

Miltu uzbēruma viducī veido iedobi un tur iesit vienu olu. Olu sāk kult ar dakšu, pamazām iejaucot miltus, pievieno otru olu un turpina kult, piejaucot miltus.

3. pagatavošanas solis
Miica masu 01

Kad masa jau sāk palikt biezāka un miltu kļūst arvien mazāk, sāk darboties ar rokām, piejaucot atlikušos miltus.

4. pagatavošanas solis
Ietin pleeve

Mīklu ļoti intensīvi staipa un mīca, līdz tā kļūst elastīga. Tas aizņems ~ 15 minūtes intensīvas mīcīšanas. Kad mīkla gatava, to ietin pārtikas plēvē un liek uz stundu ledusskapī.

5. pagatavošanas solis
Gatavo meerci

Tikmēr pagatavo mērci. Uz pannas izkausē sviestu, apcep bekona gabaliņus, pievieno sakapātu čili un medu. Pievieno apelsīnu sulu un novāra, ļaujot mērcei sabiezēt.

6. pagatavošanas solis
Makaroni

Gatavo makaronu mīklu izrullē vai izlaiž cauri pastas mašīnai un liek vārīties ~ 2 minūtes karstā sālsūdenī. Pasniedz ar mērci.

Komentāri:

Jūsu komentārs: