Recepte

Šokolādes pavlova

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
ilgāk par 2 h
5 personām
Anna Panna

Autors: Anna Panna

Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi un raidījumu “Gatavo 3”, pasakot pa kādam mīļam vārdam savām “draudzenēm” kūkām, makarūniem vai kapkeikiem. Anna neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.

Sastāvdaļas

  • 8 olas baltumi
  • 450 g cukura
  • 2,5 ēdamkarotes kakao
  • 1 tējkarote etiķa
  • 2 tējkarotes kukurūzas cietes
  • 250 g mascarpone
  • 200 g saldā krējuma
  • 200 g šokolādes

Pagatavošana

  1. Nelielā trauciņā samaisa cukuru, etiķi un kukurūzas cieti.
  2. Bļodā puto olas baltumu uz vidēja ātruma. Pa tējkarotei pievieno cukura maisījumu. Kad viss pievienots puto uz maksimālā ātruma līdz olbaltums ir ļoti stingrs un viss cukurs izputojies. Pievieno kakao un ar roku to nekārtīgi iemaisa.
  3. Divas cepamās plātis noklāj ar cepamo papīru. Olu masu sadala 2 daļās. Uz katras paplātes uzzīmē apli 20-24 cm diametrā un tajā izsmērē olu baltumu masu.
  4. Krāsni sakarsē 120 ºC Pavlovas liek cepties uz 1,5-2,5h. Pēc cepšanas atdzesē turpat krāsnī. Vēlams atstāt tās krāsnī uz nakti.
  5. Lai pagatavotu krēmu, izkausē šokolādi. Bļodā kopā saputo mascarponi un saldo krējumu. Pievieno 1/2 no šokolādes un iemaisa.
  6. Vienu atdzisušo pavlovas plāksni liek uz pasniegšanas šķīvja, pa virsu smērē 1/2 no krēma un pārlej ar nedaudz šokolādi. Ja vēlies izmanto ogas pildījumā. Pa virsu atkal liek otru pavlovas apli un atlikušo krēmu un šokolādi. Rotā ar ogām.

 

 

Komentāri:

Jūsu komentārs: