Recepte

Šokolādes siera kūka ar zemenēm

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
ilgāk par 2 h
12 personām
Liene Vilnīte

Autors: Liene Vilnīte

Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes

Sastāvdaļas

Pamatnei

  • 180 g šokolādes cepumu, piemēram, “Selga”
  • 150 g sviesta + nedaudz sviesta veidnes ietaukošanai
  • šķipsniņa rīvēta muskatrieksta

Virspusei

  • 750 g Filadelfijas svaigā siera – 2 iepakojumi Philadelphia Milka (175 g) + 2 iepakojumi Philadelphia Classic (200 g)
  • 3 ēdamkarotes kviešu miltu
  • 3 olas
  • 3 olu dzeltenumi
  • 200 ml skābā krējuma (vēlams 25%)
  • smalki rīvēta citrona miziņa no 1 citrona
  • 1 ēdamkarote citronu sulas
  • šķipsniņa sāls

Glazūrai

  • 300 g svaigu ogu (zemenes)
  • 1 paciņa tortes želejas (Dr. Oetker Tortenguss Rot)
  • veidne ar noņemamu malu
  • cepamais papīrs

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Veidnē ieklāj cepamo papīru un ietauko malas.
  2. Cepumus smalki sadrupina.
  3. Sviestu izkausē un pielej cepumu drupačām. Pievieno muskatriekstu un visu samaisa.
  4. Iegūto masu liek sagatavotajā formā un izlīdzina. Liek cepeškrāsnī un cep 10 minūtes. Izņem no krāsns.
  5. Traukā liek sierus un ar mikseri sakuļ viendabīgā masā.
  6. Pievieno sāli, cukuru un miltus. Pa vienai pievieno olas un dzeltenumus, turpina kult ar mikseri uz lēniem apgriezieniem, līdz viss sakults viendabīgā masā.
  7. Beidzamo iekuļ skābo krējumu.
  8. Pievieno rīvētu citrona miziņu un sulu. Masai jābūt viendabīgaiun gaisīgai, to nedrīkst “pārkult”.
  9. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200° C temperatūrai. Masu lej uz cepumu pamatnes, liek krāsnī uz plāts un cep 10 minūtes. Samazina temperatūru līdz 130 °C un turpina cept vēl ~ 50 minūtes. Krāsni izslēdz, kūku neizņem vēl ~ 2 stundas.
  10. Zemenes noskalo, noņem kauslapas, ogas sagriež šķēlītēs. Ogu šķēlītes rūpīgi kārto uz kūkas.
  11. Pagatavo glazūru pēc instrukcijas uz iepakojuma. Gatavo želeju pārlej pāri ogām. Kūku liek ledusskapī un pirms pasniegšanas atdzesē vismaz 8 stundas.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Veidnē ieklāj cepamo papīru un ietauko malas.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cepumus smalki sadrupina.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sviestu izkausē un pielej cepumu drupačām. Pievieno muskatriekstu un visu samaisa.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Iegūto masu liek sagatavotajā formā un izlīdzina. Liek cepeškrāsnī un cep 10 minūtes. Izņem no krāsns.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Traukā liek sierus un ar mikseri sakuļ viendabīgā masā.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno sāli, cukuru un miltus. Pa vienai pievieno olas un dzeltenumus, turpina kult ar mikseri uz lēniem apgriezieniem, līdz viss sakults viendabīgā masā.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Beidzamo iekuļ skābo krējumu.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno rīvētu citrona miziņu un sulu. Masai jābūt viendabīgaiun gaisīgai, to nedrīkst “pārkult”.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200° C temperatūrai. Masu lej uz cepumu pamatnes, liek krāsnī uz plāts un cep 10 minūtes. Samazina temperatūru līdz 130 °C un turpina cept vēl ~ 50 minūtes. Krāsni izslēdz, kūku neizņem vēl ~ 2 stundas.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zemenes noskalo, noņem kauslapas, ogas sagriež šķēlītēs. Ogu šķēlītes rūpīgi kārto uz kūkas.

11. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pagatavo glazūru pēc instrukcijas uz iepakojuma. Gatavo želeju pārlej pāri ogām. Kūku liek ledusskapī un pirms pasniegšanas atdzesē vismaz 8 stundas.

Komentāri:

Jūsu komentārs: