Recepte

Šokolādes un avokado vegāniskie kapkeiki

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
6 personām
Anna Panna

Autors: Anna Panna

Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi un raidījumu “Gatavo 3”, pasakot pa kādam mīļam vārdam savām “draudzenēm” kūkām, makarūniem vai kapkeikiem. Anna neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.

Sastāvdaļas

  • 140 g miltu
  • 50 g kakao
  • ½ tējkarotes cepamā pulvera
  • 1 tējkarote sodas
  • šķipsniņa sāls
  • 160 g brūnā cukura
  • 145 ml olīveļļas
  • 200 ml mandeļu piena
  • 1 tējkarote etiķa (vēlams ābolu)

Krēmam

  • 2 avokado
  • 2 ēdamkarotes citronu sulas
  • 1 ēdamkarote kokosriekstu eļļas
  • pūdercukurs vai medus pēc garšas

12 kapkeiki

Pagatavošana

  1. Lielā bļodā samaisa sausās sastāvdaļas – kakao, miltus, cukuru, cepamo pulveri, sodu, sāli. Atsevišķā traukā samaisa šķidrās sastāvdaļas – olīveļļu, pienu un etiķi. Sajauc abu bļodu saturu, masu pilda mafinu formiņās.
  2. Cep līdz 170 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 25 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
  3. Pagatavo krēmu. Visas krēma sastāvdaļas liek virtuves kombainā vai miksera bļodā un puto, līdz iegūta viendabīga masa. Pamazām pievieno cukuru vai medu.
  4. Krēmu liek konditorijas maisiņā un dekorē atdzisušos kapkeikus. Ja vēlas, tos var apbārstīt ar sakapātu šokolādi vai piparmētru lapiņām.

Komentāri:

  • Kristīne says:

    Paldies, Anna! Ļoti garšīgi un vienkārši. Tikai mandeļu piena vietā es lietoju ūdeni. Domāju, ka kūciņas tāpēc ātri sacietēs, bet nekā, gaisīgas un pufīgas tās sagaidīja ēdājus.

  • Ieva says:

    Fantastiski sanāca! Ta ka man bērniem ir alerģijas, ir grūti atrast kaut ko garšīgu un bez alergēniem. Šī recepte ir uz 5 *

Jūsu komentārs: