Recepte

Šokolādes un kartupeļu kēkss

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
8 personām

Vai kartupeli var iecept kūkā? Vai to darīt nav lieka māžošanās, kārtējais nevajadzīgais mēģinājums radīt oriģinālu, bet nekam nederīgu recepti? Nē! Kartupeļi ir miltaini, mīklai tie piešķirs masu un apjomu, mazāk būs nepieciešami milti. Komplektā ar šokolādi un mandelēm rezultāts ieguldītos pūliņus attaisno. Kūka ir sātīga, ar maigu konsistenci un ideāli garšos, pasniegta kopā ar melnu kafiju.

Vēl jau paliek intriga: uzmini nu, kas kūkā iekšā? Neviens nemūžam nepateiks, ka parasti kartupeļi!

Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • taisnstūra vai apaļā (22 cm/dm) veidne cepšanai
  • cepamais papīrs
  • 200 g cukura
  • 250 g + 2 ēdamkarotes sviesta
  • 4 olas
  • 175 g tumšās šokolādes
  • 75 g mandeļu
  • 170 g kartupeļu biezputras
  • 225 g kviešu miltu
  • 1 tējkarote malta kanēļa
  • 3 ēdamkarotes piena

Glazūrai

  • 100 g tumšās šokolādes
  • 80–100 ml saldā krējuma

Dekorēšanai

  • 50 g baltās šokolādes
  • 50 g piena šokolādes

Pagatavošana

  1. Bļodā sakuļ mīkstu sviestu un cukuru, līdz masa ir krēmīga un gaiša. Pievieno olu dzeltenumus un visu samaisa viendabīgā masā.
  2. Ūdens peldē izkausē tumšo šokolādi.
  3. Mandeles sadrupina piestā.
  4. Vārītos kartupeļus izberž caur sietu un pievieno sviesta masai.
  5. Pievieno izkausēto šokolādi un mandeles. Pievieno kanēli un miltus. Pielej pienu. Visu samaisa viendabīgā mīklā.
  6. Olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāls, un sakuļ stingrās putās. Iegūtos baltuma “mākoņus” iecilā viscaur mīklā. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Veidnē ieklāj cepamo papīru, ietauko malas un ielej mīklu. Cep ~ 40–45 minūtes vai pat 1 stundu. Kūkas gatavību pārbauda ar kociņu – ja mīkla pie kociņa nelīp, kūka gatava.
  7. Pagatavo glazūru: katliņā ūdens peldē izkausē tumšo šokolādi, pievieno saldo krējumu un izmaisa. Kad kūka ir atdzisusi, glazūru pārsmērē tai pāri un liek vēsumā.
  8. Kūku dekorē ar šokolādes skaidiņām, ko pagatavo, šokolādes malu noēvelējot ar plānu nazi, kartupeļu mizojamo vai siera nazi.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bļodā sakuļ mīkstu sviestu un cukuru, līdz masa ir krēmīga un gaiša. Pievieno olu dzeltenumus un visu samaisa viendabīgā masā.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ūdens peldē izkausē tumšo šokolādi.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mandeles sadrupina piestā.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vārītos kartupeļus izberž caur sietu un pievieno sviesta masai.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno izkausēto šokolādi un mandeles. Pievieno kanēli un miltus. Pielej pienu. Visu samaisa viendabīgā mīklā.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāls, un sakuļ stingrās putās. Iegūtos baltuma “mākoņus” iecilā viscaur mīklā. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Veidnē ieklāj cepamo papīru, ietauko malas un ielej mīklu. Cep ~ 40–45 minūtes vai pat 1 stundu. Kūkas gatavību pārbauda ar kociņu – ja mīkla pie kociņa nelīp, kūka gatava.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pagatavo glazūru: katliņā ūdens peldē izkausē tumšo šokolādi, pievieno saldo krējumu un izmaisa. Kad kūka ir atdzisusi, glazūru pārsmērē tai pāri un liek vēsumā.

8. pagatavošanas solis
??????????????????????

Kūku dekorē ar šokolādes skaidiņām, ko pagatavo, šokolādes malu noēvelējot ar plānu nazi, kartupeļu mizojamo vai siera nazi.

Komentāri:

Jūsu komentārs: