Recepte

Šokolādes un mango siera kūka

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
6 personām
Anna Panna

Autors: Anna Panna

Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi un raidījumu “Gatavo 3”, pasakot pa kādam mīļam vārdam savām “draudzenēm” kūkām, makarūniem vai kapkeikiem. Anna neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.

Sastāvdaļas

  • 300 g šokolādes cepumu
  • 120 g sviesta
  • 300 g krēmsiera
  • 100 g brūnā cukura
  • 3 olas
  • 10 g kakao
  • 1 ēdamkarotes kukurūzas cietes
  • 150 ml skābā krējuma
  • 150 g izkausētas šokolādes
  • 2 nelieli mango
  • 2 ēdamkarotes cukura (pēc izvēles)
  • cepamā veidne 24 cm/dm

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai. 24 cm/dm cepamo formu izklāj ar cepamo papīru.
  2. Ēdiena smalcinātājā vai ar mīklas rulli sasmalcina cepumus līdz drupačām. Nelielā katliņā izkausē sviestu. Bļodā rūpīgi samaisa cepumu drupačas kopā ar izkausēto sviestu. Pēc tam ber tās sagatavotajā formā, izlīdzina un nopresē.
  3. Pagatavo krēmu. Lielā bļodā liek krēmsieru, cukuru, cieti un kakao. Maisa vai kuļ, līdz sastāvdaļas samaisījušās. Turpinot kult, pa vienai pievieno olas. Kad iegūta viendabīga masa, pievieno izkausēto šokolādi un skābo krējumu. Rūpīgi vēlreiz izmaisa.
  4. Mango nomizo. Vienu sagriež nelielos kubiņos un iemaisa krēma masā. Masu lej sagatavotajā veidnē un cep cepeškrāsnī aptuveni 1 stundu 10 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
  5. Tikmēr otru mango nomizo, atdala no kaula, sasmalcina un liek katliņā. Ja vēlas, pēc garšas var pievienot nedaudz cukura. Uzvāra un uz mazas uguns turpina vārīt, līdz auglis kļuvis nedaudz mīksts. Pēc tam sablendē un pārlej atdzisušai kūkai.

Komentāri:

  • Ligunda says:

    Sanāca perfekti! Un ļoti gardi 🙂 paldies par recepti!

  • Linda says:

    Esmu gatavojusi vairākas reizes un guvusi atzinību draugu ballītēs! Paldies par tik labu recepti 🙂

  • Lelde says:

    Kādu krēmsieru labāk izmantot? Kādēļ nepieciešama kukurūzas ciete? Rimi var iegādāties?

  • Lelde says:

    Kādu krēmsieru labāk izmantot? Kādēļ nepieciešama kukurūzas ciete? Rimi var iegādāties?

  • Liene says:

    Kūka ļoti garda, bet tomēr ir neprecizitātes- video tika teikts, ka jācep 180C, šeit rakstīts, ka 160C.. Man 1h 10min 160C bija par maz… Sāku skatīties video un sapratu kas par vainu 😉

  • Kristīne says:

    Vai šī kūka sanāk slapja? Vai biskvīta daļa ir diezgan sausa?

  • Elīna says:

    Sveiki!Kādus šokolādes cepumus labāk izmantot? Selgas?

  • Zanda says:

    Vai kukurūzas cietes vietā var izmantot kartupeļu cieti vai miltus?

  • Šarlote says:

    Vislabāk ir izmantot Selgas šokolādes cepumus.

  • Iveta says:

    Sveiki! Gribēju dalīt līdzi savu pieredzi. Uz ballīti gribēju pagatavot ko jaunu, nolēmu šo kūku par labu esam, lasot ari atsaukmes ka ir laba. Visu darīju precīzi pēc receptes, bet godīgi sakot, tā bija negaršīga plus vel tas, ka izmaksāja gandriz 20 eiro! Ari kā rakstīts, ka virspusē jāliek vārīts mango, tas garšoja loti nelabi, labak nebūtu to mango izkepajusi un apēdusi tapat. Vīram ari negaršoja. Neiesaku noteikti. Bet gaumes dažādas, varbut kādam ari šķiet garsiga..

Jūsu komentārs: