Recepte

Spageti ar pikšas frikadelēm garšaugu tomātu mērcē

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
4 personām

Šis ēdiens ir pagatavojams nieka 30 minūtēs, un tas nav mazsvarīgi darbdienas pievakarē.

Frikadeles vispirms novāra sālsūdenī un tad sutina tomātos un garšaugos, lai maigā zivs gaļa savelkas ar spēcīgajiem dārzeņu aromātiem. Šīs skaistās sarkanās bumbiņas ir sajauktas kopā ar spageti īstā krāsu karuselī.

Frikadelītes no pikšas smalkmasas ir tik maigas un gardas, ka tās droši var piedāvāt arī mazajiem ķipariem, kuri jau braši iesoļojuši otrajā gadā.

Sandra Ošiņa

Autors: Sandra Ošiņa

Stiliste/datorgrafiķe. Sandra izveidoja “Pie Galda!” žurnāla dizainu un stilu, kā arī veidoja žurnāla māksliniecisko noformējumu pirmos divus žurnāla pastāvēšanas gadus. 

Un ne tikai, viņa ir divu bērnu mamma ar “saldajiem īkšķīšiem”, kas pieprit ne tikai gardas kūkas un cepumus, bet arī daudzus citus interesantus ēdienus. Vēl vairāk viņas dzimtas recepšu portālā www.garsigalatvija.lv

 

Sastāvdaļas

  • 300 g pikšas smalkmasas
  • ~ 5 ēdamkarotes rīvmaizes
  • 1 ola
  • 5 daiviņas ķiploka
  • 400 ml konservētu tomātu savā sulā
  • 250 g spageti
  • buntīte svaigu pētersīļu
  • eļļa cepšanai
  • sāls, cukurs, malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Bļodā liek zivju smalkmasu. Ķiploka daiviņas notīra, smalki sagriež un daļu pievieno zivju masai.
  2. Pievieno rīvmaizi.
  3. Pievieno sāli, piparus un olu.
  4. Zaļumus noskalo, smalki sagriež un nedaudz pievieno zivju masai.
  5. Visu samīca un pagatavo nelielas frikadelītes.
  6. Nelielā katliņā uzvāra ūdeni (vislabāk ir izmantot dārzeņu buljonu) un liek vārīties frikadeles. Vāra 2–3 minūtes.
  7. Kad visas frikadeles ir katla virspusē, tās ar karoti izņem un liek atsevišķā traukā.
  8. Katliņā lej tomātus savā sulā. Ja tomāti ir veseli tos saspaida, ja gabaliņos, tad tas nav nepieciešams. Pievieno atlikušos zaļumus un ķiplokus, pāris šķipsniņu sāls un 0,5 tējkarotes cukura. Uz nelielas liesmas gatavo 15 minūtes. Mērci pagaršo, pēc garšas pievieno vēl nedaudz sāls vai cukura. Mērcei ir jābūt saldeni skābai.
  9. Mērcē liek frikadeles.
  10. Spageti novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.
  11. Kad pasta ir nokāsta, tajā viegli iecilā mērci un frikadeles. Pasniedz karstu.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bļodā liek zivju smalkmasu. Ķiploka daiviņas notīra, smalki sagriež un daļu pievieno zivju masai.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno rīvmaizi.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno sāli, piparus un olu.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaļumus noskalo, smalki sagriež un nedaudz pievieno zivju masai.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Visu samīca un pagatavo nelielas frikadelītes.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nelielā katliņā uzvāra ūdeni (vislabāk ir izmantot dārzeņu buljonu) un liek vārīties frikadeles. Vāra 2–3 minūtes.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kad visas frikadeles ir katla virspusē, tās ar karoti izņem un liek atsevišķā traukā.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Katliņā lej tomātus savā sulā. Ja tomāti ir veseli tos saspaida, ja gabaliņos, tad tas nav nepieciešams. Pievieno atlikušos zaļumus un ķiplokus, pāris šķipsniņu sāls un 0,5 tējkarotes cukura. Uz nelielas liesmas gatavo 15 minūtes. Mērci pagaršo, pēc garšas pievieno vēl nedaudz sāls vai cukura. Mērcei ir jābūt saldeni skābai.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mērcē liek frikadeles.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Spageti novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.

11. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kad pasta ir nokāsta, tajā viegli iecilā mērci un frikadeles. Pasniedz karstu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: