Recepte

Spēka zupa ar zaļumu klimpām

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
4 personām
Liene Vilnīte

Autors: Liene Vilnīte

Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes

Sastāvdaļas

Buljonam

  • 3–4 vistas šķiņķīši
  • 1 sīpols
  • ½ pētersīļa saknes
  • ¼ selerijas saknes
  • ½ purava kāta (var izmantot arī zaļās lapas)
  • 2 lauru lapas
  • 3 smaržīgo piparu graudi
  • 5–6 melno piparu graudi
  • 2–3 vidēji lieli burkāni
  • glāze saldētu zaļo zirnīšu (pēc izvēles)
  • sāls

Klimpām

  • 3 olas
  • buntīte pētersīļu
  • 50 ml buljona
  • 8 ēdamkarotes miltu

Pagatavošana

  1. Vistas gaļu noskalo un liek katlā. Pievieno sīpolu ar visu mizu, lauru lapas un piparus. Pārlej ar aukstu ūdeni un liek vārīties. Vienu burkānu notīra, noskalo un gareniski pārgriež uz pusēm. Liek katlā. Pievieno garšsaknes un puravu.
  2. Atlikušos burkānus notīra, no skalo un sagriež ripiņās. Pievieno buljonam. Kad buljons gatavs, no tā iz ņem lieko – sīpolu, purava lapas un burkānu.
  3. Pagatavo klimpas. Bļodā iesit olas un sakuļ tās ar dakšu.
  4. No zupas nosmeļ 200 ml buljona. Nedaudz atdzesē.
  5. Zaļumus noskalo un smalki sagriež, pieber sakultajām olām.
  6. Pievieno miltus.
  7. Pielej buljonu. Ar putojamo slotiņu maisa, līdz vairs nav kunkuļu un mīkla ir bieza krējuma konsistencē. Ja mīkla ir šķidra, pie vieno vēl nedaudz miltu. Lai klimpas būtu mīkstas, tām nedrīkst pārdozēt miltus!
  8. Kad gaļa ir mīksta, to izņem no katla, atdala no kauliem un liek atpakaļ katlā.
  9. Zupā ar ēdamkaroti pakāpeniski ielaiž klimpas. Pirmajā brīdī klimpas nogrimst, bet pēc mirkļa tās jau uzpeld zupas virspusē.
  10. Pievieno zirnīšus, vāra vēl 5 minūtes.
  11. Zupu pasniedz karstu.

 

Der zināt:

Klimpas ir būtiski pagatavot ~ 15–30 minūtes pirms laišanas zupā, jo šajā laikā kviešu lipeklis uzbriest un klimpas ir mīkstas, vijīgas un neizšķīdīs.

Vistas gaļas buljons ir sātīgs un spēcinošs, tas satur gan olbaltumvielas, gan minerālvielas un ir viegli sagremojams. Gatavu buljonu var atdzesēt, sasaldēt un izmantot receptēs, kurās ir nepieciešams vistas gaļas buljons.

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vistas gaļu noskalo un liek katlā. Pievieno sīpolu ar visu mizu, lauru lapas un piparus. Pārlej ar aukstu ūdeni un liek vārīties. Vienu burkānu notīra, noskalo un gareniski pārgriež uz pusēm. Liek katlā. Pievieno garšsaknes un puravu.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Atlikušos burkānus notīra, no skalo un sagriež ripiņās. Pievieno buljonam. Kad buljons gatavs, no tā iz ņem lieko – sīpolu, purava lapas un burkānu.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pagatavo klimpas. Bļodā iesit olas un sakuļ tās ar dakšu.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

No zupas nosmeļ 200 ml buljona. Nedaudz atdzesē.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaļumus noskalo un smalki sagriež, pieber sakultajām olām.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno miltus.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pielej buljonu. Ar putojamo slotiņu maisa, līdz vairs nav kunkuļu un mīkla ir bieza krējuma konsistencē. Ja mīkla ir šķidra, pievieno vēl nedaudz miltu. Lai klimpas būtu mīkstas, tām nedrīkst pārdozēt miltus!

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kad gaļa ir mīksta, to izņem no katla, atdala no kauliem un liek atpakaļ katlā.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zupā ar ēdamkaroti pakāpeniski ielaiž klimpas. Pirmajā brīdī klimpas nogrimst, bet pēc mirkļa tās jau uzpeld zupas virspusē.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno zirnīšus, vāra vēl 5 minūtes.

11. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zupu pasniedz karstu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: