Recepte

Spinātu krēmzupa

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām

“Vislabākā spinātu krēmzupas recepte,” atzīst Inga, jo ir izmēģinājusi daudzas. Šajā nav taupīts nekas, laikam tāpēc garša ir tik pilnīga. Spināti IR jāēd, un, ja to var darīt šādi, – kāpēc gan ne. Kaut katru dienu.

Inga Sunepa

Autors: Inga Sunepa

Inga ir mūsu muzikālā pavāre – triju bērnu mamma, talantīga čelliste, kas skaņu burvību spēj uzburt arī virtuvē. Inga atklāj, kā strādājošai sievietei savai triju bērnu ģimenei pagatavot pilnvērtīgu maltīti arī tad, kad naudas ir pavisam maz un ģimenes locekļu vēlmes nav vienotas.

Sastāvdaļas

  • 300 g spinātu
  • 2 vidēji sīpoli
  • 3 daiviņas ķiploku
  • 1 puravs
  • 3–4 kartupeļi
  • 1 buntīte pētersīļu
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • 50 g sviesta
  • 200 ml saldā krējuma
  • 1 l dārzeņu buljona
  • 2 lauru lapas
  • 1 tējkarote koriandra
  • šķipsniņa maltu balto piparu
  • šķipsniņa muskatrieksta
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Sīpolus un ķiploka daiviņas nomizo un sakapā. Purava balto daļu sagriež ripiņās.
  2. Pannā uzkarsē eļļu un sviestu, un tajā apcep dārzeņus, kamēr sīpoli caurspīdīgi.
  3. Kartupeļus nomizo, sagriež nelielos kubiņos un pievieno dārzeņiem pannā. Tāpat pievieno visas garšvielas. Visu vēl nedaudz pasautē. Tad pannas saturam pievieno buljonu. Vāra, kamēr kartupeļi pilnībā mīksti.
  4. Visbeidzot pievieno spinātus un saldo krējumu, pavāra vēl ~ 5 minūtes, lai spināti kļūst mīksti.
  5. Zupu sablendē viendabīgā masā, pirms tam izņemot lauru lapas.
  6. Zupu pasniedz ar garnelēm, kūpinātas zivs gabaliņiem vai vienkārši tāpat, ar maizes grauzdiņu.

 

Der zināt

Spinātu gatavošanai nedrīkst izmantot alumīnija un rūsējoša metāla traukus, jo saskarē ar tiem spināti veido neveselīgus ķīmiskus savienojumus. Šī paša iemesla dēļ spinātus nav ieteicams kapāt ar nazi, bet labāk vienkārši saplucināt ar rokām.

Spināti pastiprināti izceļ jebkuru garšvielu, tādēļ, tos gatavojot, garšvielas ieteicams pievienot pa daļām, nevis visas uzreiz.

Spinātu sula ir lieliska dabiska krāsviela, turklāt tai nepiemīt izteiktas garšas vai smaržas, tādēļ to var droši pievienot kēksu mīklai, omletei vai pastas ēdieniem. Vienu vārdu sakot – visam, kam gribat piešķirt spilgtu zaļu krāsu.

Spināti ir viengadīgi un ātraudzīgi, vienas sezonas laikā tos var sēt atkārtoti, pat ik pēc 1–2 nedēļām. Lai jūsu dobītē vienmēr augtu svaigas spinātu lapas, jo tās ir ļoti, ļoti veselīgas.

1. pagatavošanas solis
SpinatuZupa_1

Sīpolus un ķiploka daiviņas nomizo un sakapā. Purava balto daļu sagriež ripiņās.

2. pagatavošanas solis
SpinatuZupa_2

Pannā uzkarsē eļļu un sviestu, un tajā apcep dārzeņus, kamēr sīpoli caurspīdīgi.

3. pagatavošanas solis
SpinatuZupa_3

Kartupeļus nomizo, sagriež nelielos kubiņos un pievieno dārzeņiem pannā. Tāpat pievieno visas garšvielas. Visu vēl nedaudz pasautē. Tad pannas saturam pievieno buljonu. Vāra, kamēr kartupeļi pilnībā mīksti.

4. pagatavošanas solis
SpinatuZupa_4

Visbeidzot pievieno spinātus un saldo krējumu, pavāra vēl ~ 5 minūtes, lai spināti kļūst mīksti.

5. pagatavošanas solis
SpinatuZupa_5

Zupu sablendē viendabīgā masā, pirms tam izņemot lauru lapas.

6. pagatavošanas solis
SpinatuZupa_final

Zupu pasniedz ar garnelēm, kūpinātas zivs gabaliņiem vai vienkārši tāpat, ar maizes grauzdiņu.

Komentāri:

  • ivo says:

    Ārkārtīgi garšīgi! Paldies!

  • kristīne says:

    liels paldies! ātri, elementāri un super garšīgi! (tikai lauru lapas starp spinātiem atrast grūti 😉 ) arī nedaudz improvizējot ar proporcijām neko sabojāt neizdevās
    paldies!

  • rukitis says:

    superīgi, ļoti garšīgi!! padies, uztaisīšu vēlkādreiz :)) ņammm…ņam….

  • vita says:

    Paldies par forso recepti! Tiesam garsigi! Es gan mazliet novarieju. Pieliku bisku mazak saldo krejumu un saujinu dillu klat. Un pie pasniegsanas iekaisiju pudeto sieru. Tas deva superigu garsu kopa ar garnelem.

  • Daina says:

    Paldies par šo recepti, izdevās lieliska zupa! Spinātus droši var aizstāt ar balandām, garšo tāpat, jo balanda jau ir spināta pirmsākums. Pamēģiniet!

  • linda says:

    Neveselīgi cept visu eļļā. Es visas sastāvdaļas savāru, sanāk daudz garšīgāk.

Jūsu komentārs: