Recepte

Spinātu mafini ar vistas spinātu pastēti

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām
Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

Pastētei

  • 1 vistas fileja
  • 2–3 ēdamkarotes liesas majonēzes vai grieķu jogurta
  • 100 g spinātu
  • 1 avokado
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • sula no ½ citrona
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 1 zariņš timiāna

Mafiniem

  • 150 g spinātu
  • 70 ml eļļas
  • 1 ola
  • 125 ml kefīra vai paniņu
  • 1 ēdamkarote cukura
  • ½ tējkarotes sāls
  • 200 g miltu
  • 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
  • sula no ½ citrona

Pagatavošana

  1. Vispirms pagatavo mafinus. Spinātus notīra, ja lapas ir lielas, tās saplēš mazākās. Liek blenderī kopā ar olu, eļļu un cukuru. Masu blendē, līdz tā kļuvusi viendabīga un koši zaļa. Pievieno citronu sulu.
  2. Masā iemaisa kefīru, cepamo pulveri un miltus.
  3. Mafinu trauciņos liek mafinu papīra formiņas, un tajās lej sagatavoto masu.
  4. Cep līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī ~ 20 minūtes.
  5. Pagatavo pastēti. Vistas fileju novāra sālsūdenī, pievienojot timiānu un ķiploku.
  6. Kad vista novārījusies, to atdzesē. Tikmēr blendera traukā sakuļ spinātu lapiņas, grieķu jogurtu un eļļu. Pievieno avokado, atdzesētu, gabalos sagrieztu vistas fileju un sulu no ½ citrona. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

Komentāri:

Jūsu komentārs: