Recepte

Spinātu un lēcu zupa ar kumīnu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām

Šīs zupas iedvesma nāk no mīlīgās “Mū” kafejnīcas uz Tērbatas ielas. Šī vieta, manuprāt, ir latviešu dvēseles vienkāršības skaistuma ilustrācija. Viss ir maziņš, mīļš un vienkāršs. Tāpat arī šī zupa. Lēcas un spināti ir superveselīgas un vienkāršas pamatsastāvdaļas, bet viss pārējais – svarīgi sīkumi, lai līdzsvarotu visas garšas. Skābumam – tomāts, saldumam – kokosriekstu piens un cukurs, kreftīgumam – ķiploki un sīpoli, bet raksturam jeb aromātam – kumīns un zaļumi.

Līva Kļaviņa

Autors: Līva Kļaviņa

“Labas garšas darbnīcu” saimniece ne tikai pazīst visu, kas aug Latvijas dabā, bet arī ir apguvusi dažādu kultūru virtuves un ēšanas paradumus un īpatnības. Līvas pētnieces gars izpaužas interesē par ķīmiju, kas palīdz viņai izprast ēst gatavošanas procesu dziļākā līmenī, kā arī viņas neremdināmajos labas garšas noslēpuma meklējumos. Viņa ļoti interesanti stāsta un rāda cilvēkiem, kā iemīlēt dārzeni, tādēļ bieži aicina uz nodarbībām savās garšu darbnīcās (vairāk www.garsasdarbnicas.lv) un nu Līvu redzēsiet arī raidījumā “Gatavo 3”.

Sastāvdaļas

  • 300 g zaļo lēcu
  • 200 g spinātu
  • 1 liels sīpols
  • 5 daiviņas ķiploku
  • 1 tomāts
  • 1 tējkarote kumīna
  • 2 ēdamkarotes sojas mērces
  • 200 ml kokosriekstu piena
  • 1 l ūdens
  • 1 labs buljona kubiņš
  • 1 ēdamkarote brūnā cukura
  • 1 tējkarote sāls
  • eļļa cepšanai

Dekorācijai

  • liela bunte pētersīļu
  • 70 g Parmas tipa cietā siera

Pagatavošana

  1. Sagriež sīpolu nelielos gabaliņos un cep uz lēnas uguns, kamēr tas kļūst caurspīdīgs, pievieno kumīnu. Pacep vēl 2 minūtes, līdz garšvielas kļūst aromātiskas.
  2. Pievieno ūdeni, uzvāra un pieber lēcas, vāra 15 minūtes.
  3. Pievieno spinātus, sakapātus ķiplokus, sīki sagrieztu tomātu, kokosriekstu pienu, sojas mērci, buljonu, sāli, cukuru. Pavāra vēl 10 minūtes. Ja lēcas mīkstas, tad noregulē garšu, pievienojot sāli, cukuru vai vēl tomātu, vai ko citu skābumam.
  4. Pasniedz, pārrīvētu ar Parmas tipa cieto sieru un lielu sauju pētersīļu vai koriandra.

Komentāri:

  • Lolita says:

    Paldies par recepti! Sanāca ļoti garšīga, kaut arī nebija kokosriekstu piena un cietais siers. Šo produktu vietā pieliku kausēto dzintara sieru.

  • Baiba says:

    Ļoti, ļoti garšoja 🙂 Burvīgs vakars ar burvīgu ēdienu. Paldies!

  • Agneta. says:

    Paldies par recepti! 😉
    Lai gan manā izpildījumā nebija kumīns,kokosriekstu piens (ši vietā pieliku kausēto sieru) un sojas mērce, iznākums lielisks!

  • Ieva says:

    Sveiki!
    Liels paldies par recepti, Līva! Ļoti garda zupa izdevās! :))

Jūsu komentārs: