Recepte

Sulīga cūkgaļas fileja ar burkānu un seleriju stienīšiem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
3 personām
Liene Vilnīte

Autors: Liene Vilnīte

Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes

Sastāvdaļas

  • 500g cūkgaļas fileja
  • 400g seleriju kāti
  • 1 sīpols
  • 4 burkāni
  • 1 ķiploka galviņa

No virtuves krājumiem:

  • Eļļa cepšanai
  • sāls, malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. 2-3 ķiploka daiviņas notīra un izspiež caur ķiploku spiedi. Fileju noskalo un nosusina sausu. Fileju ierīvē ar sāli, pipariem un ķiplokiem.
  2. Seleriju kātus noskalo un sagriež katru aptuveni 4 daļās. 4 vidēji lielus burkānus notīra, noskalo, pārgriež gareniski uz pusēm un sagriež stienīšos. 1 sīpolu notīra un noskalo.
  3. Pannā uzkarsē eļļu un apcep fileju no visām pusēm zeltaini brūnu.
  4. Kad fileja ir apcepta, pievieno burkānus, seleriju kātus un veselu sīpolu. Pannā ielej ~ 200 ml verdoša ūdens un uzliek vāku. Uz nelielas liesmas sutina 40 minūtes.
  5. Pasniedz karstu, sagrieztu šķēlēs, kopā ar burkānu un seleriju stienīšiem.

Komentāri:

  • ivo says:

    Tiešām veselīgas un skaistas vakariņas! Gribējās gaļu gan nedaudz sulīgāku, bet laikam tur pats esmu vainīgs kaut kādā veidā!?

Jūsu komentārs: