Recepte

Sulīgās ribiņas ar “Pūres” jāņogu-apelsīnu smēriņu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
ilgāk par 2 h
4 personām

Pagatavot ideāli izceptas ribiņas patiesībā ir ļoti vienkārši un tas būs pa spēkam ikvienam. Vienīgā lieta ar ko jārēķinās ir gaidīšanas laiks, taču mēs to izdarījām un varam pačukstēt, ka tas noteikti būs tā vērts.

Autors: Evelīna Ķimene

Sastāvdaļas

  • 1 gabals biezu cūkgaļas ribiņu
  • 1-2 tējkarotes rupjā sāls
  • 1 tējkarote svaigi maltu melon piparu
  • 1 tējkarote paprikas pulvera
  • ½ tējkarote kajennas piparu

Glazūrai:

  • 100 grami jāņogu-apelsīnu smēriņa
  • 100 grami Pūres kečupa
  • ½ tējkarote kajennas piparu
  • 1 tējkarote šķidro dūmu (ja vēlas izmantot)

Pagatavošana

  1. Ribiņas apber un iesmērē ar garšvielām. Lai process būtu vienkāršāks, minētās sāls, piparu, paprikas pulvera un kajenas piparu proporcijas var sajaukt vienā trauciņā. Foliju liek divās kārtās, uz tā uzliek ribiņas un rūpīgi ietin.
  2. Pēc tam liek līdz 160 grādiem sakarsētā krāsnī un cep aptuveni divarpus stundas, līdz ribiņas ir mīkstas un viegli nonāk no kauliem.
  3. Kad tas izdarīts, ribiņas izņem no krāsns, atdzesē vismaz 15 minūtes vai pilnībā.
  4. Sajauc visas glazūrai paredzētās sastāvdaļas.
  5. Ribiņas sagriež, pārgriežot starp kauliem un bagātīgi apsmērē ar glazūru.
  6. Liek līdz 250 grādiem sakarsētā krāsnī grilla režīmā un cep vēl 8-10 minūtes, līdz glazūra apcepusies un burbuļo.
  7. Ribiņas pasniedz karstas.

Komentāri:

Jūsu komentārs: