Recepte

Suši ar garnelēm un vasabi mērci

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
3 personām

Nav jau noslēpums, ka vislabākos suši var nogaršot to dzimtenē un ka vislabāk tos pagatavo tikai tie, kuriem ir vairāku gadu pieredze. Bet, ja esi nolēmis pamēģināt suši gatavot mājās, sāc ar vienkāršākajiem un izmanto pareizos rīsus. Kā piedevas var izmantot visu, kas pašam liekas vispiemērotākais, – garneles, lasi, zuti, ikrus un dārzeņus.

Inga Kalniņa

Autors: Inga Kalniņa

Inga Kalniņa ir nu jau pastāvīga žurnāla “Pie Galda!” autore,  divu blogu “Le Petit Pot”, “UrbanicOrganic” un mazās Grētas Teodoras
mamma. Ingai ir ne tikai franču pavārmākslasdiploms kabatā, bet arī milzīga mīlestība pret ēdienu un dzīvi kopumā.

Sastāvdaļas

  • 1 glāze suši rīsu
  • 2 glāzes ūdens
  • 35 ml rīsu etiķa
  • 1 nepilna ēdamkarote cukura
  • šķipsniņa sāls
  • 1 nepilna tējkarote sojas mērces
  • vasabi pasta
  • garneles
  • nori plāksnīte

Pagatavošana

  1. Suši rīsus noskalo tekošā ūdenī.
  2. Liek katlā vārīties ūdeni (rīsu un ūdens attiecība 1:2). Kad ūdens vārās, pievieno rīsus, katliņam uzliek vāku un uz lēnas uguns vāra 15 minūtes, līdz šķidrums ir uzsūcies.
  3. Kamēr rīsi vārās, sagatavo suši etiķi – samaisa kopā rīsu etiķi ar cukuru, sojas mērci un sāli. Kad rīsi gatavi, rīsos iemaisa suši etiķi un ļauj, lai rīsi atdziest.
  4. Izvēloties saldētas garneles, kas jau ir pagatavotas, jāatkausē tās lēnām, turot ledusskapī.
  5. Ja garneles ir svaigas, tās noblanšē vārošā ūdenī. Ja labāk patīk, tās var arī apcept uz pannas sviestā vai olīveļļā.
  6. Kad rīsi ir atdzisuši, no tiem gatavo tādus kā rīsu klucīšus. Lai vieglāk gatavot, pirkstus pamēc rīsu/etiķa ūdens maisījumā (vai vienkārši ūdenī).
  7. Uz rīsiem liek mazu kārtiņu vasabi pastas, pa virsu uzliek gareniski uz pusēm pārgrieztu garneli.
  8. Suši aptin ar nori plāksnītes strēmelīti.

Komentāri:

Jūsu komentārs: