Recepte

Svaigā spinātu pasta ar sparģeļiem, papriku un ķiršu tomātiņiem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Prasa meistarību
līdz 1 h
4 personām
Signe Šlosberga

Autors: Signe Šlosberga

Kā pati Signe  saka, viņa no savas vecmāmiņas mantojusi viesmīlības garu. Ar prieku viņa pulcē pie galda ģimeni, radus, draugus, kaimiņus, pat jaunāka dēla futbolkomandu, bet biežāk cilvēkus, kurus vēlas palutināt.

Sastāvdaļas

Pastai

  • 70 g svaigu spinātu lapiņu
  • 500 g miltu
  • 2 veselas olas + 5 olu dzeltenumi
  • sāls

Pastas piedevām

  • 1 iepakojums zaļo sparģeļu (~ 300 g)
  • 2 dzeltenās paprikas
  • 200 g ķiršu tomātiņu
  • 1 sīpols
  • 2 daiviņas ķiploku
  • sāls, pipari
  • 1 buntīte svaiga bazilika
  • 1 laims
  • 2–3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 30 g sviesta
  • 800 jaunlopa gaļas mīkstuma vai cūkgaļas filejas strēmelītes – pēc izvēles

Gaļas strēmelītes

  • 800 g gaļas mīkstuma
  • olīveļļa
  • rozmarīns
  • sāls un svaigi malti melnie pipari
  • 4 daiviņas ķiploku

Pagatavošana

  1. Blanšē spinātu lapiņas: aplej ar verdošu ūdeni, patur 1 minūti, tad ūdeni nolej un lapiņas nosusina no liekā ūdens.
  2. Spinātus liek bļodā, pievieno 1 olas dzeltenumu un sablendē putriņā.
  3. Miltus izber uz galda, vidū veido iedobīti, tajā iesit 2 veselas olas un 4 olu dzeltenumus, pievieno spinātu masu un nedaudz sāls. Sāk mīcīt, līdz veidojas vijīga, viendabīga mīkla, kas nelīp pie rokām. Mīklu saveļ lodē, ietin pārtikas plēvē un noliek ledusskapī 1 stundu atpūsties.
  4. Gatavo pastu: mīklu izrullē plānā, plānā kārtiņā. To var darīt ar pastas iekārtu vai mīklas rulli. Pastu gatavojot, jāraugās, lai mīkla neizžūst, tāpēc jānogriež nepieciešamā mīklas daļa un pārējā jāietin atpakaļ plēvē. Kad mīkla ir pietiekami plāna, to sarullē ruletē un griež vienādās sloksnītēs. Gatavo pastu apber ar miltiem, lai tā vieglāk varētu izkaltēties, un atstāj nobriest uz paplātes.
  5. Sīpolu un ķiplokus smalki sakapā. Paprikas sagriež salmiņos, sparģeļus nomizo un noblanšē zem verdoša ūdens, ķiršu tomātiņus pārgriež uz pusēm.
  6. Katlā uzvāra ūdeni, kam pievienota sāls, un pamazām liek vārīties svaigo pastu. Visu laiku uzmana, lai pasta nepārvārās. Labāk, lai tā ir pacieta – al dente.
  7. Paralēli uz lielas pannas sakarsē pāris ēdamkarotes olīveļļas un sviestu. Vispirms apcep sīpolus, tad pievieno ķiplokus un pārējos dārzeņus.
  8. Pastu nokāš un pievieno dārzeņiem uz pannas, pielej nedaudz ūdens, kurā tā vārījās. Pastu iecilā dārzeņos, pievieno svaigu baziliku un, ja nepieciešams, garšvielas, svaigu laima sulu, un visu sacilā kopā. Pasniedz galdā nekavējoties.

Ja pastai pasniedzat klāt gaļu, tad to sagriež strēmelītēs un pašās beigās iecilā pastā vai pat pasniedz atsevišķi, lai katrs ēdājs to var pievienot savai porcijai.

 

Kā sagatavot gaļas strēmelītes šim ēdienam?

  1. Gaļu sagriež šaurās sloksnītēs un uz karstas pannas olīveļļā strauji apcep.
  2. Ķiplokus sakapā. Cepšanas laikā gaļu pārkaisa ar sāli, pipariem un ķiplokiem.
  3. Sacepto gaļu pārliek hermētiskā keramiskā traukā ar vāku, pievieno svaigus rozmarīna zariņus, vēl nedaudz sāls, uzlej atlikušo eļļu un gaļas sulu no pannas, ja nepieciešams – nedaudz ūdens, un liek cepeškrāsnī 120 °C zemā temperatūrā 1 stundu sautēties.

Komentāri:

Jūsu komentārs: