Recepte

Svaigie salāti ar paipalu oliņām

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
4 personām

Paipalu oliņas ir ļoti augstvērtīgs produkts. Tās arī skaisti un graciozi izskatās, īpaši salātos. Piedāvājam pagatavot pavasarīgus svaigo lapu salātus ar paipalu oliņām, pirmajiem pavasara gurķiem un redīsiem divās dažādās variācijās:

  • ar sātīgām vistas filejas strēmelītēm un aromātisku sinepju-citrona mērci;
  • ar kraukšķīga bekona šķēlēm un dabīgā jogurta-garšaugu mērci.
Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 150 g svaigu salātu
  • 10 paipalu olas
  • 1 garais vai 2 mazie gurķīši
  • buntīte redīsu (~10 gab.)
  • 1 vistas fileja (~200 g) vai 8 šķēlītes bekona
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • sāls, malti melnie pipari
  • 2 ķiploka daiviņas

Mērcei:

  • 3 ēdamkarotes eļļas (1. variantam) vai 150 ml dabīgā jogurta vai saldā krējuma (2. variantam)
  • 1 citrona sula
  • 2 tējkarotes sinepju
  • šķipsniņa sāls
  • 1 tējkarote cukura

Pagatavošana

  1. Salātus noskalo zem tekoša ūdens un nožāvē. Paipalu olas ieliek katliņā un vāra 3 minūtes. Atdzesē aukstā ūdenī, tad notīra un ar asu nazi katru pārgriež uz pusēm.
  2. Gurķi un redīsus nomazgā un sagriež plānās ripiņās.
  3. Vistas fileju noskalo zem tekoša ūdens un nosusina papīra dvielī. Gaļu sagriež nelielās strēmelītēs. Ķiploka daiviņas notīra un izspiež caur ķiploku spiedi. Filejas strēmelītēs iemaisa ķiploku, uzkaisa sāli un piparus.
  4. Pannā uzkarsē eļļu un apcep filejas strēmelītes no katras puses 5 minūtes. Cepšanas laikā pannai var uzlikt vāku. Kad gaļa ir izcepta, to atdzesē.
  5. Ja izvēlaties bekona šķēlītes, tās apcep uz pannas tik ilgi, līdz gaļa kļūst kraukšķīga. Lielā bļodā ieber salātus, pievieno gurķu un redīsu šķēlītes.
  6. Bļodā vai burciņā ar vāku sajauc visas mērces sastāvdaļas. Pagaršo. Nepieciešamības gadījumā pievieno vēl kādu no sastāvdaļām. Mērces garšai ir jābūt pikanti skābai. Ja gatavojat saldā krējuma vai dabīgā jogurta mērci, tā būs maigāka.
  7. Salātus pārlej ar mērci. Uz tiem kārto olu pusītes un gaļas gabaliņus.
  8. Salātus pasniedz pārkaisītus ar diedzētiem zaļumiem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: