Recepte

Svētku karbonādes rudzu rīvmaizē

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
6 personām
Liene Vilnīte

Autors: Liene Vilnīte

Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes

Sastāvdaļas

  • 6 cūkgaļas karbonādes šķēles
  • 4-5 ēdamkarotes rudzu rīvmaizes
  • 4-5 ēdamkarotes kviešu miltu
  • 2 olas
  • 1 citrons
  • sāls, malti melnie pipari
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Karbonādes šķēles nomazgā un nosusina. Ja karbonādes gabals ir ar visu ribiņu, ribiņu ieteicams nogriezt, jo to ir grūti apstrādāt ar rīvmaizi. Kārtīgai karbonādes šķēlei ir jābūt vismaz 1,5 cm biezai.
  2. Katru gaļas šķēli izdauza ar gaļas āmuriņu – no vienas puses ar rupjo āmuriņa virsmu, no otras puses ar smalko. Karbonādes šķēle palielināsies vismaz 2 reizes.
  3. Katru gabalu no abām pusēm apkaisa ar sāli un pipariem.
  4. Sagatavo pārējās sastāvdaļas. Citronam norīvē miziņu un samaisa ar rudzu rīvmaizi. Uz atsevišķa šķīvīša sagatavo miltus. Sakuļ olas ar šķipsniņu sāls.
  5. Gaļu panē vispirms miltos,
  6.  … tad olā,
  7.  … un visbeidzot rudzu rīvmaizē.
  8. Pannā uzkarsē eļļu un cep karbonādes 5 minūtes no katras puses uz vidējas liesmas. Uzmaniet, lai nepiedeg! Gatava karbonāde būs tumši brūna un ar patīkamu grauzdētas maizes aromātu.
  9. Pasniedz ar citrona daiviņu.
1. pagatavošanas solis
Karbonade-01

Karbonādes šķēles nomazgā un nosusina. Ja karbonādes gabals ir ar visu ribiņu, ribiņu ieteicams nogriezt, jo to ir grūti apstrādāt ar rīvmaizi. Kārtīgai karbonādes šķēlei ir jābūt vismaz 1,5 cm biezai.

2. pagatavošanas solis
Karbonade-02

Katru gaļas šķēli izdauza ar gaļas āmuriņu – no vienas puses ar rupjo āmuriņa virsmu, no otras puses ar smalko. Karbonādes šķēle palielināsies vismaz 2 reizes.

3. pagatavošanas solis
Karbonade-03

Katru gabalu no abām pusēm apkaisa ar sāli un pipariem.

4. pagatavošanas solis
Karbonade-04

Sagatavo pārējās sastāvdaļas. Citronam norīvē miziņu un samaisa ar rudzu rīvmaizi. Uz atsevišķa šķīvīša sagatavo miltus. Sakuļ olas ar šķipsniņu sāls.

5. pagatavošanas solis
Karbonade-05

Gaļu panē vispirms miltos.

6. pagatavošanas solis
Karbonade-06

Tad gaļu panē olā.

7. pagatavošanas solis
Karbonade-07

Visbeidzot panē  rudzu rīvmaizē.

8. pagatavošanas solis
Karbonade-08

Pannā uzkarsē eļļu un cep karbonādes 5 minūtes no katras puses uz vidējas liesmas. Uzmaniet, lai nepiedeg! Gatava karbonāde būs tumši brūna un ar patīkamu grauzdētas maizes aromātu.

9. pagatavošanas solis
Karbonade-09

Pasniedz ar citrona daiviņu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: