Recepte

Svētku kūka “Napoleons” jeb Karavadonis ir maigs

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Prasa meistarību
līdz 2 h
20 personām

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 300 g saldkrējuma sviesta
  • 3 glāzes augstākā labuma kviešu miltu
  • 1 glāze skābā krējuma

Krēmam:

  • 2 glāzes piena
  • 5 olas
  • 5 ēdamkarotes miltu
  • 5 ēdamkarotes cukura
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • 200 g saldkrējuma sviesta

Pagatavošana

  1. Bļodā iesijā miltus.
  2. Pievieno mīkstu sviestu un krējumu.
  3. Visu samīca viendabīgā mīklā. Mīca tik ilgi, līdz mīkla vairs nelīp pie rokām.
  4. Kad mīkla ir samīcīta, to ietin pārtikas plēvē un liek uz 1 stundu ledusskapī atpūsties.
  5. Pagatavo krēmu: olas kuļ ar cukuru un vaniļas cukuru, līdz masa ir dubultojusies, kļuvusi bieza, gaiša un krēmveida.
  6. Olu masā iesijā miltus un sakuļ.
  7. Katliņā ielej pienu. Kad piens ir tuvu vārīšanās temperatūrai, tajā lēnām lej sakulto olu masu.
  8. Nepārtraukti maisot, uz nelielas liesmas karsē, līdz krēms sabiezē. Ja mīklā ir parādījušies kunkuļi, tad tas nekas, jo krēms tiks kults ar mikseri. Krēmu liek vēsumā dzesēties.
  9. Kad krēms ir pilnībā atdzisis, tam pievieno mīkstu sviestu un krēmu sakuļ ar mikseri.
  10. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Mīklu izrullē gareniskā “desā” un sagriež to piecos gabaliņos.
  11. Katru mīklas daļu izrullē ļoti plānā kārtiņā un sadursta ar dakšu. Mīkla labi padodas rullēšanai un to var darīt pannā. Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru un liek mīklu.
  12. Mīklu cep, līdz tā ir kļuvusi gaiši zeltaina un uz tās virmas ir parādījušies nelieli “uzkalniņi”. Izcep visas mīklas kārtas.
  13. Sāk pildīt krēmu: Mīklas plātnes nolīdzina – ar asu nazi nogriež tām taisnas maliņas.
  14. Uz apakšējās kārtas plānā kārtiņā uzziež krēmu un liek virsū nākamo mīklas plāksni. Veido četras kārtas.
  15. Kūkas augšējā kārtā smērē krēmu. Ar krēmu nosmērē arī kūkas maliņas.
  16. Atlikušo mīklas plāksni un nogrieztās maliņas sadrupina un ar naža palīdzību apkaisa kūkas maliņas un virsu.
  17. Kūku pārkaisa ar pūdercukuru.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bļodā iesijā miltus.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno mīkstu sviestu un krējumu.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Visu samīca viendabīgā mīklā. Mīca tik ilgi, līdz mīkla vairs nelīp pie rokām.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kad mīkla ir samīcīta, to ietin pārtikas plēvē un liek uz 1 stundu ledusskapī atpūsties.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pagatavo krēmu: olas kuļ ar cukuru un vaniļas cukuru, līdz masa ir dubultojusies, kļuvusi bieza, gaiša un krēmveida.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olu masā iesijā miltus un sakuļ.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Katliņā ielej pienu. Kad piens ir tuvu vārīšanās temperatūrai, tajā lēnām lej sakulto olu masu.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nepārtraukti maisot, uz nelielas liesmas karsē, līdz krēms sabiezē. Ja mīklā ir parādījušies kunkuļi, tad tas nekas, jo krēms tiks kults ar mikseri. Krēmu liek vēsumā dzesēties.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kad krēms ir pilnībā atdzisis, tam pievieno mīkstu sviestu un krēmu sakuļ ar mikseri.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Mīklu izrullē gareniskā “desā” un sagriež to piecos gabaliņos.

11. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Katru mīklas daļu izrullē ļoti plānā kārtiņā un sadursta ar dakšu. Mīkla labi padodas rullēšanai un to var darīt pannā. Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru un liek mīklu.

12. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mīklu cep, līdz tā ir kļuvusi gaiši zeltaina un uz tās virmas ir parādījušies nelieli “uzkalniņi”. Izcep visas mīklas kārtas.

13. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sāk pildīt krēmu: Mīklas plātnes nolīdzina – ar asu nazi nogriež tām taisnas maliņas.

14. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uz apakšējās kārtas plānā kārtiņā uzziež krēmu un liek virsū nākamo mīklas plāksni. Veido četras kārtas.

15. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kūkas augšējā kārtā smērē krēmu. Ar krēmu nosmērē arī kūkas maliņas.

16. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Atlikušo mīklas plāksni un nogrieztās maliņas sadrupina un ar naža palīdzību apkaisa kūkas maliņas un virsu.

17. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kūku pārkaisa ar pūdercukuru.

Komentāri:

  • Marta says:

    Man ļoti garšo šī kūka!!

  • Samanta says:

    Labdien, Es vēlos pajautāt, vai drīkst likt klāt (gan mīklai, gan krēmam) piena sviestu ? Tas neko neizmainīs ?

    Man tas ir ļoti svarīgi, šodien gribu pagatavot šo kūku !

    Paldies jau iepriekš ! : )

  • Antra says:

    Sliktaku kuku vel nebiju cepusi. Krema materialu pilniga izskiesana.

  • Ilze says:

    Antrai!
    Es nezinu kādai ir jābūt losenei, lai pēc šīs receptes neuzceptu burvīgāko kūku!!! Varbūt tad vispār nevajag ķerties klāt, iesākumā jāiemanās uzcept pankūkas un nesalaist grīstē!

  • Oskars says:

    Paldies par aprakstu!
    Cepam jau ceturto reizi, visiem garšo, taisīsim vēl.
    Te nav kam neizdoties :o)

  • Odrija says:

    Čiu.
    Ak kungs…tas par to loseni bija tik smieklīgi,ka pat kolēģēm nolasiju un tās smējās.:)))
    Recepte super.Maiga mīkla,kā mākonīts.Esmu pati konditors un nebija sanācis cept napoleonu,tad nu paņēmu recepti no šejienes…un neesmu vīlusies.Viss lieliski izdevās.
    Ar mīklu ļoti akurāti jāstrādā.Nav domāta tirāniem,vai gaļas klapētājiem. :))))
    Turklāt piebilstu,ka labs konditors vai prasmīga sieviete,atradīs izeju no bezizejas konditorijā. 😉 Vēlreiz paldies par recepti,rekomendēju.

  • Baiba says:

    Šo kūku noteikti var taisīt arī apaļu vai ne?

  • Alexa says:

    Paldies par recepti, pievienoju pāris savas idejas šai receptei un sanàk diezgan burvīgi, kolosāla kūka!

  • Samanta says:

    ja kondetoru iemanas nav ar pieredzi man sanaks?

Jūsu komentārs: