Recepte

Take-away jeb pusdienu maltīte līdznešanai – pasta ar zaļumu mērci un tunci

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
1 personām
Kārlis Birmanis

Autors: Kārlis Birmanis

Sastāvdaļas

  • 100 g pilngraudu pastas fusilli
  • ½ bundžiņas tunča konservu
  • 5 mazie ķiršu tomātiņi
  • 5 paipalu olas

Pašgatavotai zaļumu mērcei (vai jau gatavs pesto)

  • 1 sauja spinātu lapu
  • 1 sauja bazilika lapu
  • 5 ēdamkarotes olīveļļas
  • sula no ⅓ citrona
  • 1 ēdamkarote zemesriekstu pēc vēlēšanās
  • sāls un pipari pēc garšas
  • 10–20 g cietā siera uzrīvēšanai

Pagatavošana

  1. Pastu novāra pēc instrukcijas uz iepakojuma.
  2. Paipalu olas novāra un nomizo.
  3. Blenderī liek zaļumus, apgrauzdētus riekstus, citronu sulu, pievieno eļļu un sablendē. Mērcei jābūt lēni tekošai konsistencei.
  4. Mērci pārlej pāri pastai un sajauc kopā. Pievieno sagrieztus tomātus, tunci un olas. Sacilā visu kopā un pārkaisa ar rīvētu cietā tipa sieru.

 

Komentāri:

Jūsu komentārs: