Recepte

Teļa gaļas un valriekstu minikotletes ar klasisku burkānu un zirnīšu sautējumu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
6 personām
Liene Vilnīte

Autors: Liene Vilnīte

Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes

Sastāvdaļas

Frikadelēm:

  • 500 g maltas teļa gaļas
  • 100 g valriekstu
  • 1 ola
  • 1 ēdamkarote skāba krējuma
  • 1 sīpols
  • 4 daiviņas ķiploka
  • 3 šķēles baltmaizes
  • sāls un pipari pēc garšas
  • eļļa cepšanai

Sautējumam:

  • 1 paciņa jeb 400 g saldētu zirnīšu
  • 1 kg burkānu
  • 50 g sviesta
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Vispirms gatavo sautējumu. Burkānus nomazgā un nomizo, sagriež vienādās, 2–3 mm biezās ripiņās.
  2. Burkānus liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni un vāra gandrīz mīkstus.
  3. Tad pievieno saldētos zirņus un vāra vēl 5 minūtes.
  4. Dārzeņiem nedaudz nokāš šķidrumu, tik daudz, lai tas vairs nenosegtu dārzeņus, bet būtu 1– 2 cm zem dārzeņu līmeņa. Pannā izkausē sviestu un ātri iemaisa miltus.
  5. Pannas saturu uzreiz iemaisa dārzeņos un noslēdz liesmu. Pagaršo un, ja nepieciešams, pēc garšas pievieno sāli.
  6. Notīra sīpolu un ķiplokus un smalki sakapā. Sīpolus apcep sviestā.
  7. Valriekstus sasmalcina ar lielu nazi uz dēlīša, piespiežot naža galu pie dēļa un kapājot ar to daļu, kas tuvāk spalam.
  8. Maizi izmērcē un nospiež lieko ūdeni. Bļodā liek malto gaļu, saceptos sīpolus, ķiplokus, skābo krējumu un olu, ½ tējkarotes maltu melno piparu un sāli.
  9. Pievieno valriekstus.
  10. Pievieno maizi.
  11. Visu samīca viendabīgā masā.
  12. Pannā sakarsē eļļu. Ar mitrām rokām veido mazas valrieksta lieluma kotletītes.
  13. Liek pannā cepties no abām pusēm brūnas.
  14. Karstās kotletītes pasniedz ar klasisko burkānu un zirnīšu sautējumu.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vispirms gatavo sautējumu. Burkānus nomazgā un nomizo, sagriež vienādās, 2–3 mm biezās ripiņās.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Burkānus liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni un vāra gandrīz mīkstus.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tad pievieno saldētos zirņus un vāra vēl 5 minūtes.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dārzeņiem nedaudz nokāš šķidrumu, tik daudz, lai tas vairs nenosegtu dārzeņus, bet būtu 1– 2 cm zem dārzeņu līmeņa. Pannā izkausē sviestu un ātri iemaisa miltus.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pannas saturu uzreiz iemaisa dārzeņos un noslēdz liesmu. Pagaršo un, ja nepieciešams, pēc garšas pievieno sāli.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Notīra sīpolu un ķiplokus un smalki sakapā. Sīpolus apcep sviestā.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Valriekstus sasmalcina ar lielu nazi uz dēlīša, piespiežot naža galu pie dēļa un kapājot ar to daļu, kas tuvāk spalam.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maizi izmērcē un nospiež lieko ūdeni. Bļodā liek malto gaļu, saceptos sīpolus, ķiplokus, skābo krējumu un olu, ½ tējkarotes maltu melno piparu un sāli.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno valriekstus.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno maizi.

11. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Visu samīca viendabīgā masā.

12. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pannā sakarsē eļļu. Ar mitrām rokām veido mazas valrieksta lieluma kotletītes.

13. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Liek pannā cepties no abām pusēm brūnas.

14. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Karstās kotletītes pasniedz ar klasisko burkānu un zirnīšu sautējumu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: