Recepte

Thai zupa ar vistas fileju, zemesriekstiem un stikla nūdelēm

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
4 personām

Zupa ir pikanta, bet ne pārāk asa un ļoti, ļoti aromātiska, ko dod laima sula, ķiploks un svaigais koriandrs.

Signe Šlosberga

Autors: Signe Šlosberga

Kā pati Signe  saka, viņa no savas vecmāmiņas mantojusi viesmīlības garu. Ar prieku viņa pulcē pie galda ģimeni, radus, draugus, kaimiņus, pat jaunāka dēla futbolkomandu, bet biežāk cilvēkus, kurus vēlas palutināt.

Sastāvdaļas

  • 1 l vistas buljona
  • 2 vistas filejas
  • 0,5 tējkarotes kurkumas
  • 4 ēdamkarotes zivju mērces
  • 2–3 daiviņas ķiploku
  • 1 svaigs čili pipars
  • 1 tējkarote brūnā cukura
  • 1 bundža (400 ml) kokosriekstu piena
  • 2 ēdamkarotes laima sulas
  • 2 ēdamkarotes zemesriekstu
  • 150 g stikla nūdeļu
  • 2 ēdamkarotes sezama eļļas
  • sāls, svaigi malti baltie pipari

Dekorēšanai

  • 1 buntīte svaigu lociņu
  • 1 buntīte svaiga koriandra vai kinzas
  • 100 g grauzdētu zemesriekstu
  • 100 g konservētu pupiņu asnu (pēc izvēles)

Pagatavošana

  1. Sagatavo buljonu, vai nu izvārot to no vistas gaļas vai izmantojot buljona kubiņu.
  2. Vistas filejas smalki sagriež un pievieno buljonam.
  3. Ķiplokus smalki sakapā. Čili izņem sēklas un smalki sagriež. Zemesriekstus sakapā. Visu pievieno buljonam.
  4. Tāpat pievieno kurkumu, zivju mērci, laima sulu, brūno cukuru, sezama eļļu un kokosriekstu pienu. Visu vāra 10–15 minūtes.
  5. Pašās beigās pievieno stikla nūdeles, lai tās pārlieku nesabriestu.
  6. Pirms servēšanas pielej laima sulu. Pēc garšas pievieno sāli un maltus baltos piparus.
  7. Lej šķīvjos un dekorē ar pupiņu asniem, svaigiem zaļumiem un riekstiem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: