Recepte

Tītara burgers ar ziedkāpostu biezeni

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
3 personām

Biezeņa pagatavošanā svarīgi ir divi triki. Pirmais triks – ziedkāposti jāvāra nelielā ūdens daudzumā, lai tajos saglabājas maksimāli daudz aromātvielu un vitamīnu. Un otrais triks – nepārvārīt, bet sablendēt tieši tajā brīdī, kad tie ir nupat, nupat gatavi.

Liene Vilnīte

Autors: Liene Vilnīte

Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes

Sastāvdaļas

Burgeram:

  • 500 g tītara maltās gaļas
  • 1 cukīni
  • 1 sīpols
  • 1 sauja svaigu piparmētru lapiņu
  • 1 sauja svaigu pētersīļu
  • 1 daiviņa ķiploka
  • pa ½ tējkarotei malta kumīna, Kajennas piparu, kanēļa un sāls
  • 1 ēdamkarote skābā krējuma
  • 1 ola

Ziedkāpostu biezenim:

  • 1 ziedkāposts
  • 1 sīpols
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • sāls, svaigi malti baltie pipari
  • ⅓ glāzes dārzeņu buljona

Pagatavošana

  1. Pagatavo gaļu: sīpolu un ķiploku smalki sakapā un sviestā apcep zeltaini caurspīdīgus.
  2. Zaļumus smalki sakapā un pievieno gaļai kopā ar saceptajiem garšaugiem.
  3. Cukīni uz vidējās rīves sarīvē smalkās skaidiņās un pievieno gaļai.
  4. Tāpat pievieno olu, krējumu un garšvielas. Visu sajauc kopā viendabīgā mīklā. Ļauj garšām savilkties. Tikmēr pagatavojot biezeni.
  5. Sīpolu un ķiploku nomizo un smalki sakapā, ko nelielā sviesta daudzumā uz pannas sacep zeltaini caurspīdīgus. Ziedkāpostu sagriež lielos gabalos, pievieno saceptajiem garšaugiem un aplej ar dārzeņu buljonu. Uzliek vāku un sautē, līdz ziedkāposti ir mīksti.
  6. Tad noņem no plīts un sablendē viendabīgā zīdainā biezenī. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus baltos piparus. Vēlreiz izmaisa.
  7. Kamēr ziedkāposts vārās, no gaļas izveido saujas lieluma 2 cm biezas kotletes un uz straujas liesmas apcep. Vislabāk būtu cept grila pannā, bet, ja tādas nav, var izlīdzēties ar parasto pannu. Burgeri pasniedzot, tam virsū var uzlikt piciņu sviesta, kas sajaukts ar nedaudz zaļumu un sāli.

Komentāri:

Jūsu komentārs: