Recepte

Tītara kaneloni ar citronu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
5 personām
Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 400 g tītara maltās gaļas
  • 400 g rikotas siera vai vājpiena biezpiena
  • miziņa no 1 citrona
  • ½ tējkarotes kanēļa
  • 10 saulē kaltēti tomāti
  • buntīte pētersīļu
  • 200 ml saldā krējuma
  • 21 kanelonu trubiņa (1 iepakojums)
  • 200 g trekna siera
  • svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Bļodā sajauc malto gaļu ar rikotu. Pievieno mazos gabaliņos sagrieztus kaltētos tomātus, sakapātus pētersīļus, citrona miziņu, kanēli, sāli un svaigi maltus melnos piparus. Visu sajauc kopā viendabīgā masā.
  2. Kanelonu trubiņas pa vienai piepilda ar gaļas masu un kārto uz cepešplāts citu pie citas. Cepešplāti vēlams izvēlēties tādu, lai maliņas būtu vismaz trubiņu diametrā.
  3. Kad visas trubiņas sakārtotas vienā kārtā, tās pārlej ar saldo krējumu. Ja tas visu nenosedz, tad pielej nedaudz ūdens.
  4. Visu pārkaisa ar rīvētu sieru, pārklāj ar foliju un liek krāsnī cepties 30 minūtes. Pēdējās 5–10 minūtes foliju noņem, lai siers sabrūnē un virsiņa paliek kraukšķīga. Pasniedz ar svaigiem lapu salātiem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: