Recepte

Tītara šķiņķa šašliks

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
ilgāk par 2 h
4 personām

Šī ir viens no mīļākajām Dzintara grila receptēm, jo šādi pagatavota tītara gaļa ir patiešām sulīga un savienībā ar zaļumiem un kariju – ļoti aromātiska. Galvenais garšvielu akcents ir karijs. Šādi pagatavotu tītara gaļu iemīlēs ikviens. Svarīgi ir izvēlēties tieši šķiņķi, nevis filejas gabalu.

Dzintars Šteinbergs Ozoliņš

Autors: Dzintars Šteinbergs Ozoliņš

Dekorators mākslinieks, kas ēst gatavošanu vienkārši mīl. Ikviena viņa piedāvātā recepte ir rūpīgi slīpēta, vairākkārt pārbaudīta un uzlabota līdz tādai pilnībai, ka nevar negaršot.

Sastāvdaļas

  • 600 g tītara šķiņķa
  • 5–6 daiviņas ķiploku
  • 1 buntīte pētersīļu
  • 50 ml sarkanvīna etiķa
  • 0,5 tējkarotes dzeltenā karija
  • 2 tējkarotes garšvielu vistai
  • 0,5 tējkarotes citronpiparu
  • 1 tējkarote sāls

Pagatavošana

  1. Tītara šķiņķim izņem kaulu, un sagriež vienādos ~ 3 x 3 cm lielos gabalos. Liek bļodā.
  2. Ķiplokus nomizo un smalki sagriež. Pētersīļus sakapā. Visu pievieno gaļai.
  3. Tāpat bļodā pievieno sarkanvīna etiķi un garšvielas.
  4. Gaļu samīca kopā ar garšvielām un liek aukstumā marinēties vismaz 5 stundas, bet vislabāk – diennakti.
  5. Cep, cieši saspraužot uz iesmiem gaļas gabalus kopā. Cep no vienas puses, kamēr brūns, tad griež uz otru pusi un apcep līdz galam abus sānus. Mietus uz uguns īpaši negroza.
1. pagatavošanas solis
TitaraSasliks_1

Tītara šķiņķim izņem kaulu, un sagriež vienādos ~ 3 x 3 cm lielos gabalos. Liek bļodā.

2. pagatavošanas solis
TitaraSasliks_2

Ķiplokus nomizo un smalki sagriež. Pētersīļus sakapā. Visu pievieno gaļai.

3. pagatavošanas solis
TitaraSasliks_3

Tāpat bļodā pievieno sarkanvīna etiķi un garšvielas.

4. pagatavošanas solis
TitaraSasliks_4

Gaļu samīca kopā ar garšvielām un liek aukstumā marinēties vismaz 5 stundas, bet vislabāk – diennakti.

5. pagatavošanas solis
TitaraSasliks_5

Cep, cieši saspraužot uz iesmiem gaļas gabalus kopā. Cep no vienas puses, kamēr brūns, tad griež uz otru pusi un apcep līdz galam abus sānus. Mietus uz uguns īpaši negroza.

Komentāri:

Jūsu komentārs: