Recepte

Tofu un dārzeņu iesmiņi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
6 personām

Veģetārieši var uzgavilēt, jo tofu, kas gatavots no sojas pupiņām, tagad ir pieejams gandrīz visos Latvijas lielveikalos. Vasarā tā ir ideāla grila sastāvdaļa, jo lieliski pieņem visas garšas, tai skaitā dūmu aromātu.

Šajā receptē maigo tofu kombinējām ar krāsainiem vasaras dārzeņiem, kas marinēti saldskābā balzamiko etiķa mērcē, un, protams – grilējām.

Ticiet vai nē, bet šo ēdienu novērtēs arī gaļēdāji!

Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 200 g tofu siera
  • 2 paprikas
  • 5-6 šampinjoni
  • 5-6 ķiršu tomāti
  • 1 ķiploka galviņa
  • 1 neliels kabacis vai cukīnī
  • 3 ēdamkarotes eļļas
  • 2 ēdamkarotes balzamiko etiķa
  • 3 ēdamkarotes itāļu garšvielu maisījuma
  • šķipsniņa sāls, malti melnie pipari
  • koka irbulīši

Mērcei:

  • 100 ml dabīgā jogurta
  • 50 ml krējuma
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 1 neliela buntīte diļļu
  • sāls, melnie pipari
  • šķipsniņa cukura

Pagatavošana

  1. Dārzeņus nomazgā. Paprikai izņem sēklas un sagriež gabaliņos.
  2. Cukīnī sagriež ~ 1 cm biezās ripiņās.
  3. Ķiploka galviņu pārgriež uz pusēm.
  4. Sēnes notīra un tām nogriež kātiņus.
  5. Koka irbulīšus iemērc aukstā ūdenī ~ 30 minūtes pirms cepšanas. Tofu sieru sagriež nelielos, ~ 2 cm kubiciņos un apvārta garšvielās.
  6. Bļodiņā sajauc eļļu, balzamiko etiķi, sāli un piparus. Lielākā traukā liek paprikas gabaliņus, cukīnī, sēnes un pārlej ar eļļas-etiķa maisījumu. Visu samaisa un atstāj marinēties uz 30 minūtēm līdz 1 stundai.
  7. Uz koka irbulīša uzdur 1 ķiploka daiviņu, 1 cukīnī šķēli, paprikas gabaliņu, sēni, siera gabaliņu un tomātiņu. Tā saver visus kociņus pilnus ar dārzeņiem un tofu.
  8. Cep uz grila 10 minūtes, līdz siers kļūst skaisti brūns.
  9. Gatavo mērci. Ķiploka daiviņas izspiež caur ķiploku spiedi, zaļumus sasmalcina. Visas sastāvdaļas sajauc ar jogurtu un krējumu, pievienojot sāli un svaigi maltus melnos piparus pēc garšas. Iesmiņus vēl karstus pasniedz kopā ar mērcīti.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dārzeņus nomazgā. Paprikai izņem sēklas un sagriež gabaliņos.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cukīnī sagriež ~ 1 cm biezās ripiņās.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ķiploka galviņu pārgriež uz pusēm.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sēnes notīra un tām nogriež kātiņus.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koka irbulīšus iemērc aukstā ūdenī ~ 30 minūtes pirms cepšanas. Tofu sieru sagriež nelielos, ~ 2 cm kubiciņos un apvārta garšvielās.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bļodiņā sajauc eļļu, balzamiko etiķi, sāli un piparus. Lielākā traukā liek paprikas gabaliņus, cukīnī, sēnes un pārlej ar eļļas-etiķa maisījumu. Visu samaisa un atstāj marinēties uz 30 minūtēm līdz 1 stundai.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uz koka irbulīša uzdur 1 ķiploka daiviņu, 1 cukīnī šķēli, paprikas gabaliņu, sēni, siera gabaliņu un tomātiņu. Tā saver visus kociņus pilnus ar dārzeņiem un tofu.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cep uz grila 10 minūtes, līdz siers kļūst skaisti brūns.

Komentāri:

Jūsu komentārs: