Recepte

Tomātos sautēta zivs

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām

Šādi pagatavotas zivis droši pasniedziet gan karstā, gan aukstā veidā kā uzkodu. Piedāvātā recepte ir klasika. Ļoti garšīga klasika.

Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 1 kg zivs filejas
  • 2 burkāni
  • 3 sīpoli
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 3 ēdamkarotes tomātu biezeņa
  • 4 tomāti
  • sāls, malti melnie pipari
  • 2 ēdamkarotes etiķa
  • eļļa cepšanai
  • lauru lapa

Pagatavošana

  1. Katru zivs fileju sagriež 4 gabaliņos.
  2. Burkānus notīra, nomazgā un sagriež salmiņos. Sīpolus un ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā. Tomātus nomazgā un sagriež gabaliņos.
  3. Pannā uzkarsē eļļu un apcep burkānus, līdz tie kļuvuši zeltaini, pievieno sīpolus, ķiplokus, tomātus, etiķi, lauru lapu un tomātu biezeni. Visu karsē 7-10 minūtes.
  4. Zivs filejas apkaisa ar sāli un pipariem. Karstumizturīgā veidnē ielej zupas kausu mērces, virsū liek zivs gabaliņus un pārlej ar mērci.
  5. Zivi cep līdz 200 °C uzkarsētā cepeškrāsnī 15-20 minūtes.
  6. Pasniedz ar dārzeņiem vai vārītiem kartupeļiem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: