Recepte

Tomātu mērce

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
1 personām
Liene Vilnīte

Autors: Liene Vilnīte

Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes

Sastāvdaļas

  • 2 kg gatavu tomātu
  • 1 galviņa ķiploka
  • 3 ēdamkarotes eļļas
  • ½ tējkarotes malta čili
  • 2 tējkarotes kaltētas raudenes (oregano)
  • 2 tējkarotes kaltēta bazilika
  • 1 tējkarote kaltēta majorāna
  • 1 ēdamkarote balzamiko etiķa
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 1 tējkarote sāls

Pagatavošana

  1. Tomātus blanšē verdošā ūdenī, novelk tiem miziņu un sagriež mazos gabaliņos. Ķiploka daiviņas notīra un izspiež caur ķiploku spiedi.
  2. Uzkarsē pannā eļļu un apcep ķiplokus.
  3. Pievieno čili piparus, tomātus, raudeni, majorānu un uz lēnas uguns sutina apmēram 1 stundu.
  4. Pēc stundas pievieno cukuru, sāli, balzamiko etiķi, samaisa un pagaršo. Ja nepieciešams, var pievienot vēl kādu garšvielu. Turpina gatavot vēl 30 minūtes.
  5. Gatavo mērci sablenderē viendabīgā masā. Pilda tīrās, ar vedošu ūdeni izskalotās burciņās vai lej saldējamos trauciņos un sasaldē.

Komentāri:

Jūsu komentārs: