Recepte

Tomātu tarte

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
8 personām

Bieza pica ar ļoti sulīgu virskārtu. Tāds ir mūsu fotogrāfa vērtējums par šo ēdienu. Katrā ziņā – ļoti ērts veids, kā ar vienu pīrāgu pabarot vismaz 8 cilvēkus.

Juste Ševaraikiene

Autors: Juste Ševaraikiene

Pēc tautības ir lietuviete. Viņai patīk eksperimentēt ar neierasto un izmēģināt arī sarežģītākas lietas.

Sastāvdaļas

  • ~ 250 g gatavas kārtainās mīklas (2 mazās plāksnītes no 5 plāksnīšu iepakojuma vai 1 lielā no 2 plāksnīšu iepakojuma)
  • 15 ķiršu tomātiņi
  • 1 sauja zaļumu – baziliks, dilles, pētersīļi
  • 2 olas
  • 150 g vājpiena biezpiena (vislabāk krēmveida)
  • 80 g rīvēta Holandes vai Čedaras siera
  • 2–3 daiviņas ķiploku
  • 8 melnās olīvas bez kauliņiem
  • sāls un malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Mīklu, ja tā ir sasaldēta, atlaidina, uzkaisa miltus un izrullē kvadrāta formā, kas mazliet lielāka par formu, kurā cepsiet pīrāgu.
  2. Cepamformu ietauko un izkaisa ar miltiem. Tajā ieklāj izrullēto mīklu, maliņas visapkārt apgriež, lai tās nekarātos pāri formas malai. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai.
  3. Biezpienu liek bļodā, pievieno olas un samaisa kopā viendabīgā masā. Pēc garšas pieliek sāli un piparus.
  4. Sieru sarīvē un pievieno bļodas saturam. Ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā, pievieno pārējām sastāvdaļām.
  5. Iegūto mīklu lej virsū kārtainajai mīklai formā un izlīdzina.
  6. Ķiršu tomātiņus un olīvas pārgriež uz pusēm un izkārto pa visu pīrāgu ar griezto vietu uz augšu. Zaļumus sakapā un izbārsta virsū pīrāgam.
  7. Sagatavoto pīrāgu liek sakarsētajā cepeškrāsnī un cep 30–40 minūtes, kamēr virsiņa zeltaina un olu masa sarecējusi. Ēd siltu kopā ar lapu salātiem vai aukstu. Gluži kā picu.
1. pagatavošanas solis
Tarte_1

Mīklu, ja tā ir sasaldēta, atlaidina, uzkaisa miltus un izrullē kvadrāta formā, kas mazliet lielāka par formu, kurā cepsiet pīrāgu.

2. pagatavošanas solis
Tarte_2

Cepamformu ietauko un izkaisa ar miltiem. Tajā ieklāj izrullēto mīklu, maliņas visapkārt apgriež, lai tās nekarātos pāri formas malai. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai.

3. pagatavošanas solis
Tarte_3

Biezpienu liek bļodā, pievieno olas un samaisa kopā viendabīgā masā. Pēc garšas pieliek sāli un piparus.

4. pagatavošanas solis
Tarte_4

Sieru sarīvē un pievieno bļodas saturam. Ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā, pievieno pārējām sastāvdaļām.

5. pagatavošanas solis
Tarte_5

Iegūto mīklu lej virsū kārtainajai mīklai formā un izlīdzina.

6. pagatavošanas solis
Tarte_6

Ķiršu tomātiņus un olīvas pārgriež uz pusēm un izkārto pa visu pīrāgu ar griezto vietu uz augšu. Zaļumus sakapā un izbārsta virsū pīrāgam.

7. pagatavošanas solis
Tarte_7

Sagatavoto pīrāgu liek sakarsētajā cepeškrāsnī un cep 30–40 minūtes, kamēr virsiņa zeltaina un olu masa sarecējusi. Ēd siltu kopā ar lapu salātiem vai aukstu. Gluži kā picu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: