Recepte

Tomātu zupa ar tītara gaļas bumbiņām

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 30 min
4 personām

Ideja ātrām un garšīgām vakariņām. Nepieciešams vien pāris sastāvdaļu un apmēram 20 minūtes, lai baudītu aromātisku un karstu tomātu zupu. Lai arī ziemas beigas nav tomātu ražas laiks, var izmantot konservētos tomātus, kuros kaut nedaudz ir iekonservēta vasaras smarža.

Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 500 g konservētu tomātu gabaliņos
  • 1 baklažāns
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 2 svaigi tomāti
  • 200 g saldā krējuma
  • 300 g tītara maltās gaļas
  • šķipsniņa salvijas
  • 2 tējkarotes olīveļļas
  • 1 tējkarote medus
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Baklažānu nomazgā, sagriež kubiņos un apcep katliņā nelielā olīveļļas daudzumā. Pievieno sakapātu ķiploka daiviņu. Pēc brīža pievieno kubiņos sagrieztus svaigos tomātus un pasautē.
  2. Pievieno konservētos tomātus, un turpina sautēt, kamēr visas sastāvdaļas mīkstas.
  3. Ar rokas blenderi visu sablendē, pievieno saldo krējumu, kārtīgi izmaisa un uzkarsē, līdz uzsit burbuli. Pagaršo, ja vēlas saldāku, pievieno 1 tējkaroti medus.
  4. Gatavo gaļas bumbiņas. Malto gaļu sajauc ar salviju un sāli. Ar mitrām rokām veido gaļas bumbiņas. Ieteicams blakus turēt trauciņu ar siltu ūdeni, lai ik pa laikam varētu noskalot pirkstus un gaļa nesaliptu.
  5. Atsevišķā katliņā uzvāra ūdeni, pievieno nedaudz sāls, un verdošā ūdenī pa vienai ieliek gaļas bumbiņas. Vāra ~ 5 minūtes.
  6. Pasniedz karstu, bļodiņā ar zupu ieliekot nedaudz gaļas bumbiņu.
1. pagatavošanas solis
TomatuTitaraZupa_1

Baklažānu nomazgā, sagriež kubiņos un apcep katliņā nelielā olīveļļas daudzumā. Pievieno sakapātu ķiploka daiviņu. Pēc brīža pievieno kubiņos sagrieztus svaigos tomātus un pasautē.

2. pagatavošanas solis
TomatuTitaraZupa_2

Pievieno konservētos tomātus, un turpina sautēt, kamēr visas sastāvdaļas mīkstas.

3. pagatavošanas solis
TomatuTitaraZupa_3

Ar rokas blenderi visu sablendē, pievieno saldo krējumu, kārtīgi izmaisa un uzkarsē, līdz uzsit burbuli. Pagaršo, ja vēlas saldāku, pievieno 1 tējkaroti medus.

4. pagatavošanas solis
TomatuTitaraZupa_4

Gatavo gaļas bumbiņas. Malto gaļu sajauc ar salviju un sāli. Ar mitrām rokām veido gaļas bumbiņas. Ieteicams blakus turēt trauciņu ar siltu ūdeni, lai ik pa laikam varētu noskalot pirkstus un gaļa nesaliptu.

5. pagatavošanas solis
TomatuTitaraZupa_5

Atsevišķā katliņā uzvāra ūdeni, pievieno nedaudz sāls, un verdošā ūdenī pa vienai ieliek gaļas bumbiņas. Vāra ~ 5 minūtes.

6. pagatavošanas solis
TomatuTitaraZupa_final

Pasniedz karstu, bļodiņā ar zupu ieliekot nedaudz gaļas bumbiņu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: