Recepte

Tradicionāli indiešu rīsi Pilau

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 30 min
4 personām
viesis

Autors: viesis

Sastāvdaļas

  • 250 g basmati rīsu
  • 50 g rozīņu
  • 50 g Indijas riekstu
  • 1 neliela kanēļa standziņa
  • 1 lauru lapa
  • 3 zaļā kardamona pākstis
  • šķipsniņa safrāna
  • 1 neliels sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • eļļa cepšanai
  • 600 ml vistas gaļas buljona

Pagatavošana

  1. 15 minūtes pirms gatavošanas sākuma rīsus aplej ar aukstu ūdeni.
  2. Sīpolu un ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā. Uzkarsē pannā eļļu un apcep sīpolus un ķiplokus, pievieno kanēļa standziņu, lauru lapu un kardamonu. Nepārtraukti maisot, visu pacep vēl 2-3 minūtes.
  3. Pievieno noskalotos, izmērcētos rīsus un maisot pacep vēl pāris minūtes. Pielej vistas buljonu, pievieno safrānu un samazina liesmu. Turpina gatavošanu, līdz rīsi pilnībā uzsūkuši buljonu un kļuvuši mīksti un irdeni.
  4. Pannā ielej 1 ēdamkaroti eļļas un apcep riekstus.
  5. Jau gatavajiem rīsiem pievieno riekstus un iepriekš nomazgātas rozīnes. Rīsus samaisa un pasniedz ar gaļu vai ēd atsevišķi.

 

Variācijas par tēmu:

Līdzīgi gatavo dzeltenos karija rīsus, ūdenim pannā pievienojot 1 ēdamkaroti karija pulvera.

Pievienojot rīsiem garneles, saceptus sīpolus, papriku un citus dārzeņus, iegūsiet vienkāršu, ātru un bagātīgu ēdienu.

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

15 minūtes pirms gatavošanas sākuma rīsus aplej ar aukstu ūdeni.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sīpolu un ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā. Uzkarsē pannā eļļu un apcep sīpolus un ķiplokus, pievieno kanēļa standziņu, lauru lapu un kardamonu. Nepārtraukti maisot, visu pacep vēl 2-3 minūtes.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno noskalotos, izmērcētos rīsus un maisot pacep vēl pāris minūtes. Pielej vistas buljonu, pievieno safrānu un samazina liesmu. Turpina gatavošanu, līdz rīsi pilnībā uzsūkuši buljonu un kļuvuši mīksti un irdeni.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pannā ielej 1 ēdamkaroti eļļas un apcep riekstus. Jau gatavajiem rīsiem pievieno riekstus un iepriekš nomazgātas rozīnes. Rīsus samaisa un pasniedz ar gaļu vai ēd atsevišķi.

Komentāri:

Jūsu komentārs: