Recepte

Trīs latviskas brusketas

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

Pirmā brusketa

  • 1 kūpināts vistas šķiņķītis ( 150 g)
  • 1 brī siera gabaliņš ( 120 g)
  • 30 g rukolas
  • 2 ēdamkarotes aveņu ievārījuma
  • ½ citrons

Otrā brusketa

  • Mocarelas siers
  • 1 bumbieris
  • 2 ēdamkarotes pesto

Trešā brusketa

  • 150 g laša filejas
  • Saišķītis diļļu
  • Mocarellas siers
  • 1 neliels čili papariņš

Pagatavošana

1.brusketas pagatavošana

  1. Uz bagetes liek šķēlēs sagrieztu sieru un saplucinātu šķiņķi.
  2. Cep 4 minūtes, kamēr siers izkusis.
  3. Izņem no krāsns un pāri kārto aveņu ievārijumu un rukolu. Pārslaka ar citrona sulu.

2. brusketas pagatavošana

  1. Uz maizītēm liek šķēlītēs sagriezu mocarellas sieru un tik pat plānās šķēlītes sagrieztu bumbieri. Un nedaudz pesto.
  2. Cep, kamēr siers izkusis. Bumbieri ar pesto var siermaizītēm virsū likt arī svaigu.

3. brusketas pagatavošana

  1. Čili smalki sakapā, lasi sagriež plānās šķēlītēs, sieru tāpat. Uz maizītēm kārto lasi, čili un sieru.
  2. Cep kamēr siers izkusis.
  3. Dekorē ar dilles zariņu.

 

Komentāri:

  • Līga says:

    Izprovējām! Ļoti gardas! Labprāt apēda arī tie, kas sākumā uz šīm garšas kombinācijām skatījās skeptiski 🙂

  • Vii says:

    “Latviskas brusketas” ar brī, mocarellu, čilli un pesto? Nopietni?

Jūsu komentārs: