Recepte

Trīskrāsu biezpiena krēmi uz brusketas

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
4 personām

Vienkārši pagatavojami un ļoti gardi biezpiena krēmi, kas glīti izskatīsies, servējot tos uz nelielām kanapē maizītēm, un izkrāsos brīvdienu brokastis. Tā kā tie ir tik vienkārši pagatavojami, ir vērts izmēģināt visus trīs veidus dažādām gaumēm.

Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 300 g Limbažu vājpiena biezpiena
  • šķipsniņa sāls
  • 3 ēdamkarotes skābā krējuma

Zaļajam krēmam

  • saišķis dažādu zaļumu – maurloki, dilles, pētersīļi
  • 1 daiviņa ķiploka
  • citronu sula

Sarkanajam krēmam

  • 1 sarkanā paprika
  • sarkanās paprikas pulveris

Baltajam krēmam

  • ķimenes
  • ķiploki
  • gurķis

Pagatavošana

  1. Visu krēmu pagatavošanas pamatprincips ir vienkāršs. Norādītās sastāvdaļas smalki sakapā un sablendē kopā ar biezpienu un 1 ēdamkaroti krējuma, pēc garšas pievienojot sāli.
  2. Zaļais krēms. Smalki sakapā zaļumus un sablendē kopā ar biezpienu un krējumu. Ja vēlas, var pievienot arī vienu daiviņu ķiploka, padarot krēmu asāku, vai arī mazliet citronu sulas skābumam.
  3. Sarkanais krēms. Smalki sakapā sarkano papriku, sablendē viendabīgā masā kopā ar biezpienu, krējumu un paprikas pulveri. Ja vēlas asāku garšu, var izmantot čili, kūpinātas paprikas pulveri vai asās paprikas pulveri.
  4. Baltais krēms. Biezpienam un krējumam pievieno ķimenes. Asumam var pievienot mazliet ķiploka vai svaigumam – sarīvētu gurķi. Visu sablendē viendabīgā masā.
  5. Pasniedz nelielos trauciņos kopā ar svaigi grauzdētu maizi vai arī uz nelielām maizes ripiņām.
1. pagatavošanas solis
3kremi_1

Visu krēmu pagatavošanas pamatprincips ir vienkāršs. Norādītās sastāvdaļas smalki sakapā un sablendē kopā ar biezpienu un 1 ēdamkaroti krējuma, pēc garšas pievienojot sāli.

2. pagatavošanas solis
3kremi_2

Zaļais krēms. Smalki sakapā zaļumus un sablendē kopā ar biezpienu un krējumu. Ja vēlas, var pievienot arī vienu daiviņu ķiploka, padarot krēmu asāku, vai arī mazliet citronu sulas skābumam.

3. pagatavošanas solis
3kremi_3

Sarkanais krēms. Smalki sakapā sarkano papriku, sablendē viendabīgā masā kopā ar biezpienu, krējumu un paprikas pulveri. Ja vēlas asāku garšu, var izmantot čili, kūpinātas paprikas pulveri vai asās paprikas pulveri.

4. pagatavošanas solis
3kremi_4

Baltais krēms. Biezpienam un krējumam pievieno ķimenes. Asumam var pievienot mazliet ķiploka vai svaigumam – sarīvētu gurķi. Visu sablendē viendabīgā masā.

5. pagatavošanas solis
3kremi_final

Pasniedz nelielos trauciņos kopā ar svaigi grauzdētu maizi vai arī uz nelielām maizes ripiņām.

Komentāri:

Jūsu komentārs: