Recepte

Trīskrāsu šokolādes kūka

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
6 personām
Anna Panna

Autors: Anna Panna

Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi un raidījumu “Gatavo 3”, pasakot pa kādam mīļam vārdam savām “draudzenēm” kūkām, makarūniem vai kapkeikiem. Anna neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.

Sastāvdaļas

  • 5 olu dzeltenumi
  • 100 g cukura
  • 200 ml kokosriekstu piena
  • 15 g želatīna + 50 g ūdens
  • 350 g saldā krējuma
  • 200 g tumšās šokolādes
  • 200 g piena šokolādes
  • 200 g baltās šokolādes
  • 1 tējkarote kokosriekstu sviesta

Pagatavošana

  1. Šokolādes sagriež smalkos gabaliņos un katru savā bļodiņā izkausē.
  2. Nelielā trauciņā želatīnu pārlej ar ūdeni un ļauj ievilkties 5 minūtes.
  3. Katliņā, uz lēnas uguns silda kokosriekstu pienu, līdz tas gandrīz uzvārījies.
  4. Atsevišķā bļodā kuļ olu dzeltenumus ar cukuru, līdz masa kļuvusi gaiša un pufīga. Mazā strūkliņā to pievieno siltajam kokosriekstu pienam. Turpina sildīt uz vidēji lielas uguns, līdz masa nedaudz sabiezējusi.
  5. Olu krēmam pievieno želatīnu un to rūpīgi iemaisa. Masu sadala trīs daļās un pievieno izkausētajām šokolādēm.
  6. Bļodiņā saputo saldo krējumu un arī to sadala trīs daļās un pievieno šokolādes masām. Visas trīs rūpīgi samaisa.
  7. Kūku formu ietauko ar kokosriekstu sviestu. Pirmo tajā lej šokolādes masu un liek ledusskapī uz 15 minūtēm, līdz sacietē. Pēc tam uzlej otro, ļauj sacietēt un beigās trešo. Atstāj ledusskapī uz 1 stundu, līdz kūka pavisam atdzisusi.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Šokolādes sagriež smalkos gabaliņos un katru savā bļodiņā izkausē.

Nelielā trauciņā želatīnu pārlej ar ūdeni un ļauj ievilkties 5 minūtes.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Katliņā, uz lēnas uguns silda kokosriekstu pienu, līdz tas gandrīz uzvārījies.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Atsevišķā bļodā kuļ olu dzeltenumus ar cukuru, līdz masa kļuvusi gaiša un pufīga. Mazā strūkliņā to pievieno siltajam kokosriekstu pienam. Turpina sildīt uz vidēji lielas uguns, līdz masa nedaudz sabiezējusi.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olu krēmam pievieno želatīnu un to rūpīgi iemaisa. Masu sadala trīs daļās un pievieno izkausētajām šokolādēm.

Bļodiņā saputo saldo krējumu un arī to sadala trīs daļās un pievieno šokolādes masām. Visas trīs rūpīgi samaisa.

Kūku formu ietauko ar kokosriekstu sviestu. Pirmo tajā lej šokolādes masu un liek ledusskapī uz 15 minūtēm, līdz sacietē. Pēc tam uzlej otro, ļauj sacietēt un beigās trešo. Atstāj ledusskapī uz 1 stundu, līdz kūka pavisam atdzisusi.

Komentāri:

  • Bruno Kuļezņovs says:

    Jaa, chau! Sorry bez garumziimeeem, bet paldies par recepti, Anna! Uz ziemassveetkiem buus liels priecinsh par kuuucinju! Liels paldies! Luuudzu veeeel receptes! Paldies tev, veiksmi tev, Bruno.

  • Ilze says:

    Raidījuma laikā teicāt, ka šo kūku var taisīt kā vegānu. Lūdzu ar ko aizvietot olas. Želatīnu aizvieto ar agars, bet kādā proporcijā? Paldies 😉

  • Dace says:

    Paldies par lielisko recepti, viss sanāca ideāli

  • meitene says:

    cik liela kukas forma tika izmantota raidijuma?

    Paldies.

  • ivo says:

    Vienreizēja recepte!

  • Ilze says:

    Ar ko aizvietot olas, lūdzu pasakiet kāds !

  • Kristīne says:

    Vai šajā receptē var izmantot arī silikona kūkas formu? Sanāks? Paldies

    • Liene Vilnīte says:

      Sveiki,
      Paldies par komentāriem un labajiem vārdiem. Lūk, arī pāris atbildes no Annas:
      1) jā Kristīn, šai receptē var izmantot arī silikona formu;
      2) kūkas formas lielums ir 20 cm;
      3) vegāniskai versijai olas var aizstāt ar banāniem – tie jāsablenderē ļoti smalki. Pienu, saldo krējumu ar kokosriekstu pienu un želantīnu ar agaru – agara proporcijas ir dažādas, jāvadās pēc instrukcijām uz iepakojuma (kopējai sastindzināmajai masai jāpievieno uz paciņas norādītā proporcijā agars). Var iztikt arī bez cietinātājiem, taču tad jāizmanto 2x vairāk šokolāde.
      Lai labi garšo!

  • anna says:

    Man.sanaca.loti garsiga

  • stine says:

    lieliska recepte bet nesaprotu kur noradita cepsanas teperatura un laiks:-(

  • Zane says:

    Paldies, kūka tiešām sanāk fantastiska!

    Stine, nekur nav norādīta. Kūka netiek cepta, to liek ledusskapī sastingt..

  • Liene says:

    Kūka sanāca ideāla!

  • Liene says:

    Kūka sanāca ideāla!

  • Luīze says:

    Paldies par recepti, izdekorēju ar zemenēm un bija kā radīta 4. maijam.

  • Lasma says:

    Vai kokospiena vieta var lietot parasto un ja jā vai proporcija ta pati?

  • Sintija says:

    Paldies!!! Arī man sanāca lieliski un ļoti garšīgi :))

Jūsu komentārs: