Recepte

Trusis ar citronu un olīvām

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām

Maigā truša gaļa, papildināta ar citrona miziņām un saldā krējuma mērcīti, būs lielisks svētku ēdiens.

Sastāvdaļas

  • 1 trusis
  • 1 liels sīpols
  • 5 ķiploka daiviņas
  • 5 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu
  • 1 citrons
  • sauja zaļo olīvu
  • ½ kg kartupeļu
  • 300 ml baltvīna
  • olīveļļa
  • sāls, malti melnie pipari

Pagatavošana

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200° C.
2. Trusi sadala 6-8 gabalos un ierīvē ar sāli un pipariem. Sīpolu un ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā.
3. Pannā uzkarsē eļļu un apcep gaļu no visām pusēm brūnu. Pievieno sīpolus un ķiplokus. Visu pacep vēl 2-3 minūtes.
4. Citronam norīvē miziņu. Izspiež sulu. Kartupeļus nomizo, nomazgā un katru sagriež 4 gabalos. Olīvas pārgriež uz pusēm.
5. Apcepto gaļu pārliek karstumizturīgā traukā un pielej vīnu. Pēc ~ 5 minūtēm pievieno citrona sulu, norīvēto miziņu, olīvas un kartupeļus. Pielej nedaudz verdoša ūdens un trauku liek cepeškrāsnī. Cep 40 minūtes.
6. Pasniedz ar sasmalcinātiem pētersīļiem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: