Recepte

Tsigarelli

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 30 min
4 personām

Tsigarelli ir tradicionāls veids, kā grieķi pagatavo dažādus zaļumus. Recepte nāk no Korfu salas. Tā noderēs pavasarī, kad parādās pirmie ēdamie zaļumi – pieneņu lapas vai gārsa. Šādā veidā var izmantot pētersīļu, diļļu, koriandra kātus – būtībā jebkādus zaļumus, izsautējoties tie būs pietiekami mīksti ēšanai.

Šī būs lieliska viegla maltīte, pasniegta kopā ar bageti vai čabatas maizīti. Labi derēs arī kā piedeva zivij.

Līva Kļaviņa

Autors: Līva Kļaviņa

“Labas garšas darbnīcu” saimniece ne tikai pazīst visu, kas aug Latvijas dabā, bet arī ir apguvusi dažādu kultūru virtuves un ēšanas paradumus un īpatnības. Līvas pētnieces gars izpaužas interesē par ķīmiju, kas palīdz viņai izprast ēst gatavošanas procesu dziļākā līmenī, kā arī viņas neremdināmajos labas garšas noslēpuma meklējumos. Viņa ļoti interesanti stāsta un rāda cilvēkiem, kā iemīlēt dārzeni, tādēļ bieži aicina uz nodarbībām savās garšu darbnīcās (vairāk www.garsasdarbnicas.lv) un nu Līvu redzēsiet arī raidījumā “Gatavo 3”.

Sastāvdaļas

  • 1 puravs
  • 5 daiviņas ķiploku
  • 300 g spinātu
  • 100 g rukolas
  • liela bunte pētersīļu
  • 1 tējkarote asās paprikas vai parastās, ja nepatīk asums
  • 3 lieli gatavi tomāti (~ 200 g)
  • 200 ml ūdens
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 ēdamkarote sojas mērces
  • citronpipari
  • BALTAIS jogurts bez piedevām
  • extra virgin olīveļļa
  • 1 citrons

Pagatavošana

  1. Puravu sagriež ripiņās un cep uz lēnas liesmas, kamēr kļūst caurspīdīgs, pievieno paprikas pulveri, pacep pusminūti, pievieno sagrieztus zaļumus un ūdeni. Sautē 10 minūtes, uzliekot pannai vāku. Pievieno daivās sagrieztus tomātus un sakapātus ķiplokus, sautē vēl 10 minūtes.
  2. Pievieno sojas mērci, sāli un piparus pēc garšas.
  3. Mērcītei grieķu jogurtā iemaisa sāli, citronu sulu pēc garšas un citrona miziņu no puscitrona.
  4. Pasniedz, pārlietu ar jogurta mērci un nedaudz labas olīveļļas.

Komentāri:

Jūsu komentārs: