Recepte

Uobuļu sveicīns muotei (Ābolu sveiciens mātei)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 5 lieli āboli
  • 5 olas
  • 1 glāze cukura
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • 1 glāze kviešu miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • sviests
  • vaniļas saldējums
  • pūdercukurs vai šokolādes mērce
  • fizāļi vai piparmētras
  • apaļā tortes veidne un cepamais papīrs cepšanai

Pagatavošana

  1. Saputo olas. Putošanas laikā pievieno vaniļas cukuru un cukuru. Kad masa ir krēmīga, pievieno miltus.
  2. Nomizo ābolus, izņem serdes un sagriež tos nelielos gabaliņos.
  3. Tortes veidnē ieklāj cepamo papīru un ar sviestu ietauko malas. Sviestu sagriež mazos gabaliņos un liek veidnes apakšā. Uzber ābolus un pārlej ar saputoto olu masu.
  4. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 °C temperatūrai un liek cepties. Cep ~ 35–40 minūtes.
  5. Gatavu kūku atdzesē.
  6. Sagriež gabaliņos. Pasniedz ar vaniļas saldējumu, pārkaisa ar pūdercukuru vai pārlej ar šokolādes mērci. Dekorē ar fizāli vai svaigām piparmētru lapiņām.

Komentāri:

Jūsu komentārs: