Recepte

Upeņu pudiņš

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
8 personām

Šī kūka ir vasarīgi viegla, svaigi skābena un aromātiska. To garantē upenes – ogas ar milzīgu vitamīnu devu un lielisku garšu buķeti.

Gardēži, ja jums ir liekas 20 minūtes, pagatavojiet un pasniedziet pie šīs kūkas arī siltu vaniļas mērci. Ja ne, baudiet to kopā ar atspirdzinoši aukstu pienu vai citu dzērienu.

Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 400 g pilnpiena biezpiena
  • 300 g dabīgā jogurta
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 7 ēdamkarotes pūdercukura
  • 2 olas
  • 2 olas baltumi
  • 1 rīvētas citrona miziņas
  • 1 citrona sulas
  • šķipsniņa sāls
  • 200 g upeņu
  • 1 paciņa gatavā vaniļas pudiņa pulvera vai 2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
  • karstumizturīga cepamā veidne, 24 cm diametrā

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 °C. Biezpienu un jogurtu sablendē viendabīgā masā.
  2. Pievieno miltus, pūdercukuru.
  3. Pievieno olas.
  4. Visu vēlreiz saputo.
  5. Atsevišķi sakuļ divus olu baltumus, pievienojot šķipsniņu sāls. Sakultos olu baltumus pievieno mīklas masai. Tāpat pievieno rīvētu citrona miziņu un citrona sulu. Visu sacilā kopā. Iemaisa pudiņa pulveri vai kartupeļu cieti.
  6. Ogām noņem kātiņus, tās noskalo un nosusina. Ogas pievieno mīklai. Dažas ogas atstāj dekorēšanai.
  7. Masu lej ar sviestu iesmērētā cepamajā veidnē un cep 35- 40 minūtes.
  8. Pasniedz pie glāzes auksta piena. Īpaši labi garšos ar siltu vaniļas mērci.

 

Der zināt:

Upeni mēdz dēvēt arī par melno jāņogu vai zustreni, un tā ir viens no populārākajiem tautas dziedniecības augiem. Ogas satur ļoti daudz C vitamīna un ir bagātas ar antioksidantiem. Tās ieteicams lietot tūliņ pēc novākšanas, jo jau pēc dažām stundām tās zaudē daļu vitamīnu. Karsējot un vārot, ogas pilnībā zaudē C vitamīnu. No upenēm iegūst sulu, gatavo ievārījumus, tējas un uzlējumus, lapas ievāc tējai.

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 °C. Biezpienu un jogurtu sablendē viendabīgā masā.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno miltus, pūdercukuru.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno olas.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Visu vēlreiz saputo.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Atsevišķi sakuļ divus olu baltumus, pievienojot šķipsniņu sāls. Sakultos olu baltumus pievieno mīklas masai. Tāpat pievieno rīvētu citrona miziņu un citrona sulu. Visu sacilā kopā. Iemaisa pudiņa pulveri vai kartupeļu cieti.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ogām noņem kātiņus, tās noskalo un nosusina. Ogas pievieno mīklai. Dažas ogas atstāj dekorēšanai.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Masu lej ar sviestu iesmērētā cepamajā veidnē un cep 35- 40 minūtes.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pasniedz pie glāzes auksta piena. Īpaši labi garšos ar siltu vaniļas mērci.

Komentāri:

Jūsu komentārs: