Recepte

Vafele ar cidoniju sīrupā pagatavotu ābolu, aveņu jogurta saldējumu un aveņu melisas ledu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Prasa meistarību
ilgāk par 2 h
4 personām

Šī ir recepte vairāk iedvesmai.

Ar šo desertu restorāna MUUSU šefpavārs Kaspars Jansons uzvarēja Mežpils vienas dienas restorāna pavāru konkurencē.  Būs grūti atkārtot mājas apstākļos visus deserta smalkumus un nianses, bet iedvesmai – noteikti noderēs.

Kaspars Jansons

Autors: Kaspars Jansons

Restorāna MUUSU  šefpavārs

Sastāvdaļas

Vafelēm:

  • 14g sausā rauga
  • 550 ml piena
  • 3 olas
  • 150g sviesta
  • 125g cukura
  • šķipsna sāls
  • 850g miltu
  • 25 g kukurūzas cietes

Vaniļas mērcei:

  • 125 g cukura
  • 1 vaniļas pāksts
  • 250 ml piena
  • 3 olas dzeltenumi
  • 125 mil saldā krējuma

Āboliem:

  • 4 āboli
  • Sula no ½ citrona
  • 200 ml cidoniju sīrupa

Aveņu jogurta saldējumam:

  • 250gr saldētu aveņu,
  • 250 ml naturāla jogurta

Aveņu melisas ledum:

  • 200gr saldētas avenes,
  • 50 gr baltās šokolādes,
  • 30gr melisas

Pagatavošana

 

  1. Izcep vafeles. Pienu uzsilda un tajā izšķīdina raugu. Cukuru sakuļ kopā ar olām, pievieno pienu un beigās izkausētu sviestu, tad iejauc miltus, kukurūzu cieti un šķipsniņu sāls. Visu rūpīgi sajauc un ļauj mīklai 30 minūtes atpūsties. Tad cep sakarsētā vafeļu pannā. Katru vafeli cep 5 līdz 7 minūtes.
  2. Sagatavo vaniļas mērci. Katliņā uzsilda pienu ar vaniļas pāksts pupiņām,. Atsevišķā bļodiņā sakuļ olu dzeltenumus ar cukuru , tad pievieno silto pienu. Visu turpina sildīt līdz mērce sabiezē. Beigās pievieno saldo krējumu.
  3. Sagatavo ābolus. Tos nomizo un apslaka ar citrona sulu. Tad liek vakuma maisā un piepilda ar sīrupu. Maisu aizvalcē un ābolus turpina gatavot 72 C 45min ūdens peldē. Gatavus ābolus strauji atdzesē ledū. Pirms pasniegšanas uzkarsē krāsnī.
  4. Aveņu jogurta saldējums. Avenes sakuļ ar pūdercukuru, izspiež caur sietu, pievieno jogurtu un saldo krējumu. Liek visu saldētavā uz 24stundām. Ja grib, lai saldējums tik ļoti nesasalst, var pievienot 25ml stiprā alkohola.
  5. Aveņu melisas ledum visas sastāvdaļas sajauc kopā un ieber šķidrā slāpeklī, piesaldē un tad sadauza mazākos gabalos!
  6. Sagatavo desertu pasniegšanai. Traukā lej vaniļas mērci, liek klāt siltus ābolus, sagrieztu vafeli un aveņu jogurta saldējumu. Visu pārber ar aveņu melisas ledu.

a/s Aldaris alus someljē Andra Rasiņa komentārs: “Vafeles labi sader ar beļģu aliem. Šajā gadījumā tas varētu būt pat kāds no beļģu augļu aliem.”

Komentāri:

Jūsu komentārs: