Recepte

Vaniļas un zemeņu svaigās siera kūkas

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
6 personām
Anna Panna

Autors: Anna Panna

Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi un raidījumu “Gatavo 3”, pasakot pa kādam mīļam vārdam savām “draudzenēm” kūkām, makarūniem vai kapkeikiem. Anna neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.

Sastāvdaļas

Biskvītam:
  • 3 olas
  • 80 g cukura
  • 80 g miltu
  • šķipsniņa sāls
  • 1 ēdamkarote silta ūdens
  • sēkliņas no ½ vaniļas pāksts
Krēmam:
  • 250 g Philadelphia siera
  • 200 g saldā krējuma
  • 50 g pūdercukura
  • sēkliņas no ½ vaniļas pāksts

 

  • 200 g zemeņu (var izmantot saldētas)
  • 50 g cukurs
  • miziņa un sula no ½ laima
  • pāri palikusī vaniļas pāksts
  • 50 g tumšās šokolādes

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 190°C temperatūrai. Cepamo formu izklāj ar cepamo papīru.
  2. Lielā bļodā puto olas, pamazām pievienojot cukuru. Puto, līdz masa kļuvusi krēmīga, gaiša un pufīga.
  3. Olu masai piesijā miltus, vaniļas sēkliņas un sāli. Visu samīca. Kad mīklai vairs nav neviena kunkulīša, lej to uz cepamās formas. Cep krāsnī 10–12 minūtes, pēc cepšanas atdzesē.
  4. Pagatavo zemeņu mērci. Notīrītas zemenes kopā ar cukuru, pāri palikušo vaniļas pāksti, laima sulu un miziņu liek katliņā. Vāra ~ 10 minūtes, līdz ogas izšķīdušas un cukurs izkusis. Pēc vārīšanas sablendē un atdzesē.
  5. Krēmam sakuļ vaniļas sēkliņas kopā ar pūdercukuru un Philadelphia sieru. Kad iegūta viendabīga masa, pievieno saldo krējumu un pakuļ vēl nedaudz, līdz krēms ir tik stingrs, ka saglabā formu.
  6. Kad biskvīts atdzisis, no tā izspiež 15 vienādus aplīšus (aplīšu lielumu izvēlas pēc pasniegšanas trauciņu izmēra). Sagatavotajos trauciņos kārto krēmu, zemeņu mērci un biskvītu. Katrai kūciņai paredzētas 3 kārtas biskvīta. Dekorē ar tumšo šokolādi.

Komentāri:

Jūsu komentārs: