Recepte

Varavīksnes cepumi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
1 personām

Sastāvdaļas

  • 150 g sviesta istabas temperatūrā
  • 100 g pūdercukura
  • 40 g mandeļu miltu
  • 1 ola
  • 1 ēdamkarote zemeņu sulas
  • 1 ēdamkarote melleņu sulas
  • 1 ēdamkarote greipfrūtu sulas
  • 260 g miltu
  • šķipsniņa sāls
  • naža gals pārtikas krāsvielu – zila, rozā un sarkana

Pagatavošana

  1. Sviestam istabas temperatūrā pievieno pūdercukuru un puto, līdz masa ir pavisam gaiša un pufīgi krēmīga.
  2. Pievieno mandeļu miltus un olu. Izmaisa, līdz masa ir viendabīga.
  3. Pievieno miltus un sāli, izmaisa. Samīca vijīgu, viendabīgu mīklu.
  4. Mīklu sadala 3 vienādās daļās. Katrai daļai pievieno savu sulu un krāsvielu: vienai daļai greipfrūtu sulu un rozā krāsvielu, otrai – zemeņu sulu un sarkano krāsvielu un trešajai daļai – melleņu sulu un zilo krāsvielu.
  5. Katru mīklas daļu saveļ bumbā, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 1 stundu atpūsties.
  6. Pēc noteiktā laika katru mīklu izrullē 0,3 cm biezumā.
  7. Uz zilās mīklas plāksnes liek sarkano, uz sarkanās – rozā. Vēlreiz visu kopā izrullē, lai visas trīs plātnes cieši sagultu kopā.
  8. Izrullēto mīklu satin ciešā ruletē un liek ledusskapī uz 1 stundu nedaudz sastingt.
  9. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 °C temperatūrai. Mīklas ruleti sagriež 1 cm biezuma šķēlēs, un iegūtos cepumiņus kārto uz cepešplāts, kas pārklāta ar cepamo papīru, 8 cm attālumā citu no cita. Cep 10–15 minūtes.
  10. Cepumus ieteicams atdzesēt uz režģa un uzglabāt istabas temperatūrā.

Komentāri:

Jūsu komentārs: