Recepte

Vasaras cukini biezzupa ar kariju

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
6 personām

Vasaras klasika ir aukstās zupas, kas gatavotas uz kefīra bāzes, pievienojot bietes, gurķus, vārītas olas.

Lai pēc iespējas labāk varētu izbaudīt vasaras dārzeņu bagātīgo piedāvājumu, izmēģiniet neierastāku auksto zupu – no vasaras cukīnī.

Gatavojot auksto biezzupu, ieplānojiet laiku zupas atdzesēšanai.

Liene Vilnīte

Autors: Liene Vilnīte

Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes

Sastāvdaļas

  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 tējkarotes karija
  • 3 nelieli cukīnī
  • 4 kartupeļi
  • sāls, malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Sīpolu un ķiploka daiviņas notīra un sasmalcina. Kartupeļus notīra un sagriež gabaliņos. Cukīnī noskalo un sagriež gabaliņos.
  2. Pannā uzkarsē eļļu un liek cepties sīpolus, pievieno šķipsniņu sāls un cep ~ 2-3 minūtes, līdz sīpoli kļūst zeltaini. Pievieno ķiplokus un kariju. Samaisa un pacep vēl 1 minūti.
  3. Pievieno kartupeļus, cukīnī un ~ 1/2l ūdeni. Uzliek vāku un gatavo uz lēnas uguns ~ 15 minūtes.
  4. Visu sablenderē un atdzesē.

 

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sīpolu un ķiploka daiviņas notīra un sasmalcina. Kartupeļus notīra un sagriež gabaliņos. Cukīnī noskalo un sagriež gabaliņos.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pannā uzkarsē eļļu un liek cepties sīpolus, pievieno šķipsniņu sāls un cep ~ 2-3 minūtes, līdz sīpoli kļūst zeltaini. Pievieno ķiplokus un kariju. Samaisa un pacep vēl 1 minūti.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno kartupeļus, cukīnī un ~ 1/2l ūdeni. Uzliek vāku un gatavo uz lēnas uguns ~ 15 minūtes.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Visu sablenderē un atdzesē.

Komentāri:

Jūsu komentārs: